Εορτολόγιο

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Διεργασίες στο στρατόπεδο των διαγραφέντων της ΝΔ

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των διαγραμμένων από τη ΝΔ, προκειμένου να συγκροτήσουν ξεχωριστή κοινοβουλευτική ομάδα, με βάση τις πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής που απαιτεί τη συμφωνία δέκα βουλευτών.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη στο γραφείο που τους έχει παραχωρηθεί στη Βουλή, αλλά δεν υπήρξε κατάληξη και, κατά πληροφορίες η σύσκεψη θα επαναληφθεί σήμερα το βράδυ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οκτώ εν ενεργεία βουλευτές: οι Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσων,) Μαρία Κόλια -Τσαρουχά (Σέρρες), Έλενα Κουντουρά (Α΄Αθήνας), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), Παναγιώτης Μελάς (Α΄ Πειραιά), Μιχάλης Γιαννάκης (Βοιωτίας), οι οποίοι ήταν σε "ανοικτή γραμμή" με τον επικεφαλής της κίνησης "Ανεξάρτητοι Έλληνες" Πάνο Καμμένο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, που συμμετείχε στην ιδρυτική εκδήλωση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", ενώ, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είχε από το πρωί προσωπικές αλλά και τηλεφωνικές διαβουλεύσεις και με άλλα πολιτικά στελέχη που προτίθενται να προσχωρήσουν στο κόμμα του.
Εξάλλου, ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον κ. Καμένο, αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα το βράδυ, ενώ ένας ακόμα βουλευτής, ο Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) φέρεται πρόθυμος να προσχωρήσει.
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εκτιμούν ότι μέχρι το βράδυ θα υπάρξει ο απαιτούμενος αριθμός των 10 εν ενεργεία βουλευτών, προκειμένου να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα και να έχουν έτσι τα προνόμια που προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής.
Πάντως ο διαγραφείς βουλευτής Γιώργος Βλάχος ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προσχωρήσει στους "Ανεξάρτητους Έλληνες" και σε δήλωσή του ανέφερε: "Το "όχι" στο μνημόνιο δεν μπορεί να γίνει ιδεολογία. Δεν είναι αυτοσκοπός να εκλεγώ. Αν δεν με θέλει η ΝΔ, θα πάω σπίτι μου. Αυτή τη στιγμή όμως δεν πάω πουθενά".