Εορτολόγιο

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Πανεθνική αφύπνιση" κήρυξε ο Καμμένος στο Δίστομο

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας» τόνισε από το Δίστομο, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος.


 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Διστόμου, εκτίμησε ως βασικό στοιχείο την απόδοση ευθυνών και μάλιστα υπογράμμισε πως «μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».
Είπε ακόμη πως «οι έκτακτες καταστάσεις αντιμετωπίζονται μόνο με έκτακτα μέτρα», ενώ προσδιόρισε πως σε όλο αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνει «αυτούς που συμμετείχαν αφανώς ή εμφανώς στη διαχείριση της εξουσίας και λειτούργησαν για το προσωπικό συμφέρον». Πρόσθεσε πως είναι ανάγκη «πρώτα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν πολιτικά, νομικά και κοινωνικά, όλοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει και βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμμένος απέρριψε την πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης από εξεταστικές επιτροπές, αφού αυτές «εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και δεν είναι δυνατόν να αποδώσουν Δικαιοσύνη».
Χειροκροτούμενος από τους οπαδούς του, που έφτασαν μέχρι το Δίστομο, παρά τις σκληρές καιρικές συνθήκες καθώς έβρεχε και χιόνιζε, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «πανεθνική αφύπνιση» και για «πανεθνικό ξεσηκωμό». Μίλησε δε με έμφαση για «αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος του χρέους».
Χαρακτήρισε τις πιέσεις από την πλευρά της Τρόικα ως «ωμούς εκβιασμούς» και μάλιστα πρόσθεσε πως «η ελληνική τραγωδία δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα Οικονομίας. Είναι ένα πολιτικό πρόβλημα και κάθε μέρα μετατρέπεται σε πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας», για να συμπληρώσει ότι «η πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μια καταστροφή εφάμιλλη της μικρασιατικής, είναι αντιμέτωπη με μια εθνική ταπείνωση ισάξια της κυπριακής τραγωδίας».
Επέρριψε σοβαρές ευθύνες και στα κόμματα της μεταπολίτευσης «τα οποία δεν προετοίμασαν τη χώρα» και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα «έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας που σχεδιάστηκε από την άνοιξη του 2009 έως την άνοιξη του 2010».
Βασικό στοιχείο της προγραμματικής του διακήρυξης, είπε, είναι «η άρση κάθε ασυλίας των υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων, η απόδοση ευθυνών και η δήμευση περιουσιών των υπευθύνων της κρίσης, η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, η ακύρωση του παράνομου μνημονίου και η προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας Ελλάδας». Κάλεσε, εξάλλου, τους συναδέλφους του, ανεξάρτητους βουλευτές, να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα τονίζοντας: «Κάνουμε ανοιχτό προσκλητήριο σε όσους μέσα στο Κοινοβούλιο έχουν αρνηθεί να ψηφίσουν το πρώτο, το δεύτερο μνημόνιο και τους νόμους που τα ακολούθησαν, να έρθουν κοντά μας και να διαμορφώσουμε κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε παρουσία μέσα στη Βουλή και στα ΜΜΕ, τα οποία μας έχουν αποκλείσει».
Τέλος, σε αρκετά σημεία επιτέθηκε συνολικά στο πολιτικό σκηνικό και υποστήριξε πως «υπεύθυνα για τη κρίση είναι τα κόμματα της μεταπολίτευσης» που, όπως υποστήριξε, «έπαιρναν μαύρες σακούλες από τη Siemens. Γι' αυτό ο κ. Σόιμπλε και η κ. Μέρκελ μπορούν να κουνούν τα δάχτυλα. Γιατί τους κρατάνε. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη, δεν θέλουμε σακούλες, δεν θέλουμε ούτε καν την ενοχή τους. Εμείς θέλουμε τους Έλληνες, θέλουμε ανεξάρτητους Έλληνες».
Σημειώνεται ότι σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ο Πάνος Καμμένος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην Ιστορία και τις εκτελέσεις του Διστόμου, δημιουργώντας συνειρμούς για γερμανική κυριαρχία στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, ενώ ταυτόχρονα έκανε αναφορές στις γερμανικές θηριωδίες επαναφέροντας συνεχώς στο προσκήνιο το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.