Εορτολόγιο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας: Το "αμείλικτο" ΤΕΕ και η λογική της συντεχνίας

Διαβάζουμε στο Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ (Τεύχος 152, 19-03-2012) οτι μετά απο πρόταση του Προέδρου του κ.κ. Σπριτζή,  Μηχανικός Πολεοδομίας που συνελήφθη για παθητική δωροδοκία "τιμωρήθηκε" απο το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ 
με 10 μήνη στέρηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος και χρηματική ποινή 176 ευρώ !!!!!! 
για τα έξοδα της πειθαρχικής επιτροπής. (δείτε στο παρακάτω έντυπο).

Αυτή είναι και η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορεί να επιβάλει το ΤΕΕ σε Διπλωματούχο Μηχανικό που συνέλθει να χρηματίζεται βάση της νομοθεσίας απο την εποχή της Χούντας (ΝΔ. 783/ 1970).

Αν η παραπάνω τιμωρία δεν είναι η μέγιστη απόδειξη συντεχνιακής προστασίας τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

Κύριε Σπριτζή αν δεν είχατε θέσει τόσα χρόνια εσείς και οι προκάτοχοι σας ως απώτερο σκοπό σας την επαγγελματική εξόντωση των Πτυχιούχων Μηχανικών θα είχατε χρόνο να δείτε οτι απαιτείτε αλλαγή του Νόμου που διέπει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΤΕΕ και δεν θα προκαλούσατε την Ελληνική Κοινωνία η οποία σας πληρώνει ακριβά για να χαϊδεύεται επίορκους Μηχανικούς.

Μην προκαλείτε άλλο πια την κοινωνία, 
Μην ευτελίζεται άλλο τον τίτλο του Μηχανικού, αν έχετε το πολιτικό θάρρος ζητήστε ΑΜΕΣΗ αλλαγή του Νόμου από τους "φίλους" σας στο υπουργικό συμβούλιο ώστε το χρηματοδοτούμενο απο το κράτος (δηλαδή απο τον Έλληνα Φορολογούμενο) ΤΕΕ να μην προκαλεί την κοινωνία με τις αποφάσεις του.

Για την ΕΕΤΕΜ Βοιωτίας
Το Γραφείο Τύπου
Σπύρος Κορδοπάτης
Χαράλαμπος Σανιδάς