Εορτολόγιο

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΤΕΡΑ Τ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;

Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης
Πριν 15 χρόνια όλοι οι έλληνες με συγκίνηση άκουγαν τον επικήδειο ενός μεγάλου  πολιτικού να εκφωνείται από το γιο του. Σήμερα θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτός ο λόγος  και να έχει περίπου την ακόλουθη μορφή:
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Τι ήθελες, πατέρα, να φωνάζεις «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»; Το κάναμε τελείως «κοσμοπολίτικο» το «μαγαζί». Τώρα ανήκει σε μερικές χώρες, κάποιες τράπεζες και 5-6 οίκους αξιολόγησης. Στους μόνους που δεν ανήκει η χώρα είναι στους Έλληνες. Γι αυτό πατέρα δεν έπρεπε να λες μεγάλες κουβέντες.
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;

Θυμάσαι το «δημόσιο» που το χες ξεχειλώσει κι είχαμε τακτοποιήσει τόσους «συντρόφους»; Θυμάσαι που έμπαιναν απ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες;
Ε, τώρα τα ξανάνοιξα τα «πορτοπαράθυρα» του δημοσίου για να τους βγάλω, όμως, τους πρώην συντρόφους και νυν «κοπρίτες» που ένα εκατομμύριο από δαύτους βασανίζουν τα άλλα δέκα.
Πατέρα ,τ άκουσες τα νέα ;
Τα «τιμημένα γηρατειά» που σε στήριξαν απόλυτα τα «πήρε και τα σήκωσε». Ούτε ασπιρίνη δεν μπορούν ν αγοράσουν πια. Τις συντάξεις τους τις πήρα πίσω γιατί πολύ «αέρα» είχαν πάρει τελευταία, πολύ θάρρος τους είχες δώσει νομίζω με τα ΚΑΠΗ σου και την κοινωνική πολιτική σου.
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Τα περήφανα νιάτα (που κι αυτά σε στήριξαν), τα στέλνω για μόνιμες «διακοπές» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα να πάνε να τα ταϊζουν, και να τα περιθάλπτουν οι άλλοι.
Αρκετά με τα κακομαθημένα ελληνόπουλα. Εμάς η μαμά στην Αμερική δεν μας είχε κακομάθει έτσι. Ακούς εκεί; Παίρνουν 2-3 πτυχία κάνουν και 1-2 μάστερ, μαθαίνουν 3 ξένες γλώσσες και θέλουν να δουλέψουν κι από πάνω μ αυτά τα προσόντα.
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Τι ήθελες τα «πάρε- δώσε» μ αυτούς τους αχρείους τους Άραβες για να κάνεις την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική σου; Εγώ τα «βρήκα» με τους Εβραίους κι έχω βρει την υγειά μου!!! Με τους «πολιτισμένους» έπρεπε να τα χεις καλά πατέρα και τους πραγματικά «ειρηνόφιλους» Ισραηλινούς κι όχι με τους γραφικούς τον Ούλαφ Πάλμε και την Ίντιρα Γκάντι, που χατε και πρωτοβουλίες (τρομάρα σας!!!) για την ειρήνη.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Τι ήθελες βρε πατέρα, να αμολάς τους «Σταμούλους» και τους «Κολλάδες» να ξεβρακώνουν τους ανθρώπους τότε, και δεν άφησες τον «Εφιάλτη» να τα πουλήσει και να ξεμπλέξω εγώ; Τώρα τρέχω και δε φτάνω τη μια με τα λεωφορεία, την άλλη με τα ταξί, τα τρένα και δε συμμαζεύεται!!!
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Τι τις ήθελες τις παρτίδες και τις φιλοφρονήσεις με την Αριστερά που μου χει «αλλάξει» τα φώτα; Δες τώρα ποιοι στηρίζουν το γιο σου, το καμάρι σου; Με ποιον περνώ νομίζεις τα νομοσχέδια; Με το «μάγκα» τον Τσίπρα, ή τη «στούμπα» την Αλέκα; Με τον Άδωνι, πατέρα,
την Ντόρα (την κόρη του «Εφιάλτη» σου), και το Λυκουρέντζο. Που τις έβλεπες βρε πατέρα τις «δημοκρατικές» και «προοδευτικές» δυνάμεις ήθελα και να ξερα;
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Και το «άσυλο» πατέρα στα πανεπιστήμια το κατήργησα. Αφού ήταν τόσο ανίκανοι οι άλλοι το κανα εγώ. Τι σόι διακίνηση ιδεών προστάτευε ήθελα και να ξερα. Εγώ τους το είπα, πατέρα, προεκλογικά και είμαι συνεπής στους λόγους μου. «άλλαξε τα όλα» μου έλεγαν θα τα αλλάξω όλα λοιπόν κι εγώ.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Τώρα που τους έχω αλλάξει τον αδόξαστο στους φόρους και δεν ξέρουν από πού τους έρχονται τα «μπιλιετάκια», το μόνο που μπορώ να τους προσφέρω είναι η δυνατότητα να καπνίζουν κάνα «τσιγαράκι» μπας και ξεχνούν τα υπόλοιπα. Γιατί κι εγώ, πατέρα, έχω τις κοινωνικές ευαισθησίες μου και προβληματίζομαι για το λαό μου!!! Κανείς δε θα μπαίνει φυλακή για χρήση ναρκωτικών, αρκετούς με απλήρωτη την «περαίωση» θα χω μέσα!!!
Μ ένα «μπάφο» θα τους έρχεται πιο «μαλακά» ο «εξορθολογισμός» που επιχειρώ στην ελληνική κοινωνία!!!
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Ο φίλος σου ο Άκης τα κανε «μούσκεμα». Όλο φιγούρες και επιδείξεις ήταν και τον πήραν χαμπάρι, και δε με φτάνουν τα δικά μου, έχω κι υτούς τώρα. Αχ, βρε πατέρα τις παρέες σου δεν τις πρόσεχες!!! Σε κατέστρεψαν. Δες εμένα η μαμά τι αρχές μου δωσε και με τι άτομα κάνω παρέα. Συγκρίνεται ο Παμπούκης στην ανατροφή με τον Κατσιφάρα ή ο Δρούτσας στους τρόπους με τον Κουτσόγιωργα;
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Πήγες και δωσες αναπηρικές συντάξεις στους μισούς Έλληνες και στους άλλους μισούς «αντιστασιακές» κι άντε τώρα να τους τις πάρω πίσω!!! Κουτσοί, στραβοί (ειδικά «στραβοί») στον Αγ. Παντελεήμονα τι κάνω τώρα μου λες; Τέρμα οι συντάξεις από μένα. Σύνταξη θα παίρνει μόνο αυτός που θα κλείνει τα 75 και οι γιατροί του δίνουν το πολύ 2 χρόνια ζωής, ή έχουν κλείσει 62 συναπτά έτη εργασίας κι έχουν ασφαλιστική
ενημερότητα.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Μετά το θεσμό των «εφέδρων αξιωματικών», διεύρυνα το μέτρο και το κανα θεσμό των «εφέδρων πολιτών κι εργαζομένων». Εδώ κάτι πήρα από σένα πατέρα. Λέω γιατην ικανότητα που είχες να λες «έξω οι βάσεις του θανάτου» και να υπογράφεις συμφωνία για παραμονή των βάσεων του θανάτου. Έτσι κι εγώ τώρα δεν τους λέω απευθείας ότι θα τους ξαποστείλω, αλλά ότι θα τους βάλω σε «εφεδρεία» αφού γίνει η απαραίτητη «διαβούλευση» στο “opengov”, αλλά τι στα λέω πατέρα, αυτά δεν τα πιάνεις εσύ, είναι πολύ «προχωρημένα» αυτά!!!.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Θυμάσαι πατέρα πως ανέβαινες, κάποτε, εσύ στη συμπρωτεύουσα για να …εκτρέψεις τον Αχελώο; Χιλιάδες λαού δίπλα σου να σ αποθεώνουν υπό τους ήχους των ασμάτων του κινήματος και τα πλήθη να παραληρούν από κάτω; Εγώ φέτος ανεβαίνοντας στη ΔΕΘ πήρα μαζί μου 38 διμοιρίες ΜΑΤ, 21 της ομάδας ΔΙΑΣ, ένα φράκτη 200 μέτρων, ηλεκτροφόρα καλώδια, 5 πυροσβεστικά οχήματα που πετούν νερό με πίεση και 4 νταλίκες με απόθεμα δακρυγόνων. Μουσική μου απαγόρευσαν να χρησιμοποιώ στις εκδηλώσεις του …κινήματος και σε ρωτώ πατέρα: «μήπως είμαι λιγότερο λαοπρόβλητος από σένα ή είναι η ιδέα μου»;
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Στην καλύτερη περίπτωση, λέω, να συγκυβερνήσω με το ΛΑ.Ο.Σ τη Ν.Δ. και την Ντόρα.
Πως σου φαίνεται η ιδέα; Γιατί ο Νικόλας διαφωνεί αλλά εγώ ξέρω το σωστό. Επειδή εσύ πρόλαβες κι έφυγες νωρίς, ο επόμενος «επικήδειος» που μπορεί να εκφωνήσω ίσως είναι αυτός της Ελλάδος, θα χρειαστώ σίγουρα «βοηθούς» στην εκφώνηση του. Σ αφήνω τώρα στην «ησυχία» σου μη σε ταλαιπωρώ περισσότερο.
Υγ. ο παραπάνω «μονόλογος» είναι φανταστικός. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα είναι τελείως «συμπτωματική» και «τυχαία», αποκύημα της φαντασίας(;) του συντάκτη!!!
Link Απο τον αναγνώστη Δημήτρη