Εορτολόγιο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Καταργούν αυτόματα μέσω απολύσεων το ΚΕΠ στο Μαυρομάτι

Απαράδεκτες μεθόδους για την κατάργηση του ΚΕΠ στο Μαυρομάτι καταγγέλλει ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας κος Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την μη ανανέωση της σύμβασης ορισμένου χρόνου της μοναδικής υπαλλήλου του ΚΕΠ.

Καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Μιχάλης Γιαννάκης βλέπει συνέχιση της στρατηγικής των συγχωνεύσεων που κρύβεται πίσω από την απόφαση για μη ανανέωση των συμβάσεων, αφού ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, καταργούν αυτόματα τα ΚΕΠ.

«Η κυβέρνηση εξαναγκάζει χιλιάδες πολίτες σε καθημερινές κοστοβόρες και χρονοβόρες μετακινήσεις προς το ΚΕΠ Αλιάρτου, χωρίς ουσιαστικά να εξοικονομεί πόρους» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκης και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της ώστε το ΚΕΠ Μαροματίου να μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες στους πολίτες των πέντε πρώην Δημοτικών Διαμερισμάτων του Καποδιστριακού Δήμου Θεσπιέων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Διοικητική Μεταρρύθμισης
Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΕΜΑ: «Μέσω απολύσεων η κατάργηση του ΚΕΠ στον πρώην Δήμο Θεσπιέων»

Κύριε Υπουργέ,

Η προηγούμενη κυβέρνηση επέκτεινε τον θεσμό των ΚΕΠ στην κατεύθυνση της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων τους και στην πλήρη στελέχωσή τους, με σκοπό αφενός την ταχύτερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών και αφετέρου την μείωση της γραφειοκρατίας σε άλλες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση, υλοποιώντας της πολιτική της, προχωρά με παράδοξους τρόπους στην ουσιαστική απαξίωση του θεσμού και στις συγχωνεύσεις των ΚΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, με τις αποφάσεις για μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των ΚΕΠ «κλειδώνει το λουκέτο» σε δεκάδες ΚΕΠ της ελληνικής περιφέρειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής είναι το ΚΕΠ του πρώην Δήμου Θεσπιέων, που λειτουργεί στο Μαυρομάτι Βοιωτίας και εξυπηρετεί μέχρι σήμερα 6000 κατοίκους των πρώην Καποδιστριακών Δημοτικών Διαμερισμάτων Άσκρης, Λεονταρίου, Θεσπιέων, Μαυροματίου και Νεοχωρίου. Η μη ανανέωση της σύμβασης ορισμένου χρόνου της μοναδικής υπαλλήλου σηματοδοτεί το κλείσιμο του ΚΕΠ Μαυροματίου.

Έτσι, η κυβέρνηση υλοποιεί την στρατηγική της για μείωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και αναγκάζει τους 6000 κατοίκους της περιοχής σε καθημερινές χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις προς το ΚΕΠ Αλιάρτου, χωρίς να εξοικονομεί ουσιαστικά πόρους και χωρίς να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών.