Εορτολόγιο

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Πανήγυρις Γενεθλίων Θεοτόκου στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Με τις δέουσες τιμές εόρτασε η κοινότητα Αγίου Θωμά Τανάρας την έφορό του Θεοτόκο και το Γενέθλιό της.
Τη παραμονή(7 Σεπτεμβρίου) τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Αθανασόπουλο. Ακολούθησε λιτανεία της ιεράς εικόνος στην οποία συμμετείχαν 15 ιερείς.
Κατά τον εορτασμό παρέστησαν οι βουλευτές: Μιχάλης Γιαννάκης και Βασιλική Τσόνογλου, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Τανάγρας: Βασίλης Βλάχος, Χρήστος Μπλάνας, Κλεάνθης Παναγιωτίδης, Βασίλης Περγάλιας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Γκίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Θανάσης Αικατερίνης, Ιωάννης Αναστασίου, Χρήστος Αντωνίου, Γιώργος Βουγέσης, Αντώνης Κανέλος, Απόστολος Καψάλης, Μιχάλης Κουρουτός, Γιώργος Στέρπης, Ευαγγελία Σφυρίδη. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Τανάγρας: Χρήστος Σαμπάνης και το τοπικό συμβούλιο του χωριού: Χρήστος Κατσιφής, Βασιλική Καβά και Δημοσθένης Βουγέσης.O διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιάννης Στεργίου.
Με το πέρας της ακολουθίας σειρά πήραν οι ταβέρνες με το σουβλιστό αρνί και η δημοτική κομπανία στο κέντρο Παπαμήτρου.

Ανήμερα(8 Σεπτεμβρίου) τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, όπου ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ρέμπελος μαζί με ιερείς της περιοχής. Η εκκλησιαστική επιτροπή με το πέρας της λειτουργίας παρέθεσε καφέ στο καφενείο του Καββά. Στις ακολουθίες έψαλε ο πρωτοψάλτης του ναού κος Δημήτριος Γρηγοριάδης πλαισιούμενος από χορό ιεροψαλτών.