Εορτολόγιο

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα αναγνώστη

Αύξηση τιμών εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Γνωρίζετε ότι καθημερινά μετακινούνται με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρκετές δεκάδες συμπολιτών κυρίως εργαζόμενοι προς Αθήνα και Χαλκίδα.
Οργανωμένοι σύλλογοι εργαζομένων έχουν πετύχει μείωση των μηνιαίων καρτών μετακίνησης  κατά 20%.
Ο Δήμος έχει την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με την Διεύθυνση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  ώστε οι μετακινούμενοι  από τους σταθμούς Οινόης και Οινοφύτων κατοίκων - εργαζομένων προς τους χώρους εργασίας τους και την επάνοδό τους στον χώρο κατοικίας τους, ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησης.
Στην περίπτωση αυτή όλοι οι μετακινούμενοι οφείλουν να γραφτούν σε κατάσταση την οποία θα έχει η διεύθυνση του Σταθμού Αθηνών ( Λαρίσης), όπως ακριβώς γίνεται σήμερα με άλλες κατηγορίες εργαζομένων 
Η διεύθυνση τιμολόγησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν έχει αντίρρηση για μια τέτοια συμφωνία, αρκεί να την ζητήσει επισήμως η Δημοτική Αρχή. 
Από την 1 Γενάρη θα επέλθει και νέα αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και σε μια περίοδο έντονων επιβαρύνσεων εξαιτίας της ανικανότητας και αναλγησίας των κυβερνώντων , ο Δήμος οφείλει προς τους κατοίκους προσφορά υπηρεσιών που ελαφρύνουν τα βάρη των πολιτών.
Συνήθως η επικρατούσα παλαιοκομματική αυθεντία  περί διαπλοκής εξουσίας και πολίτου καθοδήγησε στο παρελθόν την "αμοιβαιότητα" μεταξύ πολίτη και τοπικής αυτοδιοίκησης , όπου εξυπηρετούταν ο πολίτης ή όταν μετέφερε τα εκλογικά του δικαιώματα στον δήμο ή όταν ψήφιζε τον συγκεκριμένο μηχανισμό που τύγχανε να καταλάβει  την Δημοτική Αρχή.

Σήμερα να υποθέσω ότι εξακολουθεί να ισχύει η πεπατημένη; 
Διότι οι κάτοικοι που μετακινούνται, ενώ μένουν μόνιμα στην Δημοτική επικράτεια δεν έχουν όλοι μεταφέρει τα εκλογικά τους δικαιώματα.
Αυτό άλλωστε παρατηρείται και από την συμπεριφορά των δημοτικών αρχών ή σήμερα δημοτικών διαμερισμάτων, προς τους κατοίκους του Δηλεσίου, στους δρόμους, στην καθαριότητα κλπ, κλπ, κλπ. 
http://agistri-doloma.blogspot.com/