Εορτολόγιο

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου

20 Σεπτεμβρίου 2011

«Το Στείρι είναι κοιτίδα Πολιτισμού και εστία μόρφωσης»

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/09) η συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου με μοναδικό θέμα την διατήρηση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας κ. Ιωάννης Πατσαντάρας και αρκετοί επίσης εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Στερίου, ο Ιερέας του χωριού καθώς και εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας.
Στην τοποθέτηση της η κ. Τσόνογλου ανέπτυξε τα επιχειρήματα της ζητώντας από την κ. Υφυπουργό την αναστολή της απόφασης για συγχώνευση με το Δίστομο και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού σχολείου στο Στείρι το οποίο αποτελεί κοιτίδα μάθησης και πολιτισμού.
Επιπλέον σημείωσε ότι πέραν του παιδαγωγικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα η περιοχή του Στειρίου έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία εξαιτίας της ιστορικότατης Βυζαντινής Μονής του Οσίου Λουκά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας ενώ, τέλος, η κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει σύντομα.
«Θέλω να πιστεύω  ότι το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το αίτημα όλων μας, θα εξεταστεί με την δέουσα προσοχή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Είναι πασιφανές ότι το Δημοτικό Σχολείου Στειρίου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και η περιοχή να μπει ξανά στους κανονικούς της ρυθμούς. Είμαι παρούσα, παρακολουθώ τις εξελίξεις στην υπόθεση και ελπίζω να έχουμε θετικό αποτέλεσμα» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Τσόνογλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ.  Ν. Βοιωτίας