Εορτολόγιο

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

2ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών

1 & 2 Οκτωβρίου, με δωρεάν είσοδο & δωρεάν λαχνούς με πλούσια δώρα!
Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων Σωματείων των Ελλήνων της  Κωνσταντινούπολης, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε για πρώτη φορά το «1ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών» (2009) συγκεντρώνοντας περισσότερους από 4.000 επισκέπτες, διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών με τον γενικό τίτλο  «Πολίτες του Κόσμου».
 
Το 2ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών θα διεξαχθεί το διήμερο 1 & 2 Οκτωβρίου 2011 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των εκδηλώσεων και με διανομή δωρεάν λαχνών για πλήθος δώρων.
 
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (μεταξύ άλλων) περιλαμβάνουν:

 
(1)  Ειδικό αφιέρωμα «Οικολογική δραστηριότητα Οικουμενικού Πατριαρχείου» υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

(2)  Ολοήμερη έκθεση περιπτέρων των Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων – μελών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ).
(3)  Αναπαράσταση της Βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, προβολές ταινιών ντοκυμαντέρ και περιήγηση στην Αγία Σοφία με εικονική πραγματικότητα
(4)  Δώδεκα διαφορετικές Εκθέσεις (Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Παραδοσιακών επαγγελμάτων, Αγιογραφίας, Κεντήματος, Κοσμημάτων, Παλαιών αντικειμένων, Οικιακών, Ελληνικής παιδείας κ.α)
(5)  Δεκαπέντε ομιλητές με μεγάλη ποικιλία εισηγήσεων / θεμάτων μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Μαμαλάκης, στην ενότητα «Πολίτικη Κουζίνα».
(6)  Αθλητικές συναντήσεις στην μνήμη Μιχάλη Παγιώτη
(7)  Θεατρικά δρώμενα μεταξύ των εκδηλώσεων
(8)  Ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά
(9)  Χορευτικά συγκροτήματα με Μουσική & Χορούς της Πόλης  
(10)       Κωνσταντινουπολίτικη βεγγέρα και Συναυλία με Μουσική των Ρωμηών
Η πρόσβαση στο Β.Α.Κ. - Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (Μεγάλης του Γένους Σχολής, Ζαππείου Λυκείο και Ζωγραφείου Λυκείου) στον Άλιμο, γίνεται τόσο από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης (ύψος Βιοκαρπέτ) όσο και από την παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος. Εξυπηρετείται από τις γραμμές Αστικών Λεωφορείων 101 (από παραλία – Φλοίβος) και 109 (από Σταθμό Μετρό Αγ. Δημητρίου) με αποβίβαση στην στάση Στροφή. Ειδικό δρομολόγιο ανά ώρα από Σταθμό ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου (ώρα έναρξης 10 π.μ.) και Φλοίσβο Φαλήρου (ώρα έναρξης 10.30 π.μ.). Πλήρες σχεδιάγραμμα πρόσβασης στο Β.Α.Κ. υπάρχει στην ιστοσελίδα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ) www.conpolis.eu
 
Στους χορηγούς του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται: Oι Κωνσταντινουπολίτικες εφημερίδες «Ο Πολίτης» και «Ανατολή», οι επιχειρήσεις Επτάλοφος, Pressiousrvanitidis, The American College of Greece, Atou, Γεωρυθμική, Καρούλιας, Ελλήσποντος, Karavan, Κωνσταντινίδης, Pandeli, Riviera, Maxim, Rio, BelleVue, Zuccherinο, Altero, Nouvelle, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Κατασκηνώσεις Ασημακόπουλου, MEGA Channel και ο Δήμος Αλίμου. Όλα τα αναψυκτικά που θα διατεθούν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ είναι ευγενική χορηγία της Ελληνικής Βιομηχανίας Αναψυκτικών «Λούξ».

Το τηλεοπτικό μήνυμα (trailer) του Φεστιβάλ, είναι ευγενική προσφορά του Τάσου Μπουλμέτη (Για να το δείτε Κάντε κλικ εδώ )
 
Το πλήρες πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ – Γιορτής Κωνσταντινουπολιτών το διήμερο Σαββάτου 1 και Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2011, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ βρίσκεται στην ηλεκ. Διεύθυνση http://www.conpolis.eu/UploadedNews/2011_10_01_KonpoliProgr2-9.pdf