Εορτολόγιο

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Στέλιος Γιαννακόπουλος στο Πινάκιο: Πάμε ξανά στα θαύματα

Στους επικριτές μας, εκτός των συνόρων αυτή η ομάδα με την μαχητικότητα της και τόλμη της θα αποδείξει πως ο Έλληνας είναι γεννημένος για τα δύσκολα

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
Λίγες ώρες απέμειναν από την σέντρα του Euro που βρίσκει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Η αγωνία στο κατακόρυφο για τους παίχτες αλλά και για όλους εμάς που κάτω από τη φανέλα με τα γαλανόλευκα κυματίζουν τα όνειρα μας και οι προσδοκίες μας και στο βάθος αναζητάμε το θαύμα του 2004.
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής  Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλάει στο Πινάκιο για την εθνική ομάδα, το Euro, αλλά και για την ελληνική κρίση.
Μάλιστα υπογραμμίζει πως η παρουσία της εθνικής στα γήπεδα -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- θα επιδείξει την δυναμικότητα, την αποφασιστικότητα αλλά και την μαχητικότητα που οι  Έλληνες ως λαός αντιμετωπίζουν τα δύσκολα.
Ο ίδιος μιλάει με αγάπη για την εθνική και κάνει ιδιαίτερη μνεία στους τρεις πιο παλιούς τον Καραγκούνη, τον Χαλκικά και τον Κατσουράνη που ζουν για τρίτη φορά το όνειρο του Euro.  
Όσα χρόνια και αν περάσουν στο πρόσωπο του Στέλιου Γιαννακόπουλου βλέπεις εκείνον τον ποδοσφαιριστή που τον διακατέχει το ήθος, η τιμιότητα, η ντομπροσύνη μα το κύριο γνώρισμα του είναι ότι διαθέτει γνήσια ψυχή Έλληνα.
 Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν  επιλέξαμε σήμερα, μια μέρα γιορτής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να μας μιλήσει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Λίγες ώρες απέμειναν πριν από τη σέντρα του Euro, επειδή το έχετε ζήσει πως είναι τα συναισθήματα των παικτών πριν εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο;
«Στις τάξεις των παικτών υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία, άγχος, αγωνία, υπερένταση, συναισθήματα αναμειγμένα. Όμως όταν θα πατήσουν το πόδι τους στο χορτάρι όλα θα αλλάξουν με μιας και η γιορτή θα αρχίσει. Το Euro είναι ένα γεγονός που περιμένει όλος ο κόσμος σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γηραιάς Ηπείρου και αυτό όσο να’ ναι στην αρχή σε φοβίζει, όταν όμως αρχίζεις και το ζεις το απολαμβάνεις».

Ζηλεύετε σήμερα τους ποδοσφαιριστές, που εσείς δεν είστε εκεί;
«Δεν ζηλεύω κάθε άλλο, θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που κατάφερα και βρέθηκα και εγώ σε αυτές τις διοργανώσεις. Το όνειρο ή αν θέλετε η κρυφή προσδοκία κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο πιο υψηλό επίπεδο είναι να ζήσει αυτές τις στιγμές. Φανταστείτε από πλευράς της εθνικής μας ομάδας, τον Χαλκιά, τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη που ζουν αυτό το παραμύθι για τρίτη φορά στη ζωή τους».
Τι μπορούμε να περιμένουμε από την εθνική αυτή τη φορά;
«Αυτό που περιμένουμε να δούμε σίγουρα από την εθνική μας ομάδα είναι η μαχητικότητα και το πάθος των Ελλήνων παιχτών. Με οδηγούς αυτές τις δύο παραμέτρους αλλά και με υπομονή  μπορούμε να περιμένουμε αισιόδοξα πράγματα»  
Πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια πρεμιέρας;
«Είναι αρκετά σημαντικά και για την συνέχεια στον όμιλο, δηλαδή από βαθμολογικής σημασίας και κατά επέκταση καθορίζουν και τον ψυχολογικό παράγοντα των παικτών και του προπονητικού τιμ. Σήμερα η Εθνική μας πρέπει να πατήσει πάνω σε αυτό και να το κάνει αβαντάζ της, άλλωστε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Τι εννοώ; Πολύ απλά οι Πολωνοί σήμερα θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο τους, αλλά όσο θα περνάει η ώρα και δεν θα σκοράρουν και ο κόσμος θα αρχίζει να δυσανασχετεί και να αντιδρά, θα πρέπει εκείνη την στιγμή να πετύχει γκολ η ελληνική ομάδα. Τότε θα είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο και για την συνέχεια της διοργάνωσης. Αυτό άλλωστε είχε γίνει και στην Πορτογαλία το 2004».