Εορτολόγιο

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Δύο καυτά κείμενα από το Λαϊκό κίνημα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΟΠΟΥ: ΘΑ ΛΗΞΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

1. Η προγραμματική συμφωνία: Δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των αρχηγών των τριών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση.
Η γενική μας παρατήρηση για το περιεχόμενό της είναι ότι ακόμα και σημειολογικά κατά το ύφος της διατύπωσής της, ομοιάζει περισσότερο με ευχολόγιο και όχι με ευθεία απόφαση μίας κυβέρνησης. Σε αρκετά σημεία της, η προγραμματική συμφωνία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά: γιατί τα λένε τώρα αυτά τα συνεταιράκια του μνημονίου και δεν τα έλεγαν ούτε τα έπρατταν πριν από ελάχιστους μήνες; στην εξουσία δεν ήταν; αυτοί δεν έκαναν τις «διαπραγματεύσεις» ;

            Δεν μένουμε ουδέτεροι μπροστά στο κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα, ούτε τηρούμε στάση αναμονής. Το θεωρούμε εξ ολοκλήρου παραπλανητικό, συνταχθέν και δημοσιευμένο με σκοπό να επιτύχουν την επί το δυνατότερο μακρόν ανοχή της κοινωνίας προς την κυβέρνησή τους και προκαλούμε σε άμεση υλοποίηση όσων όρων προστατεύουν τον άνθρωπο και τους εργαζόμενους.
            Η ειδική μας παρατήρηση που φανερώνει πολλά: Το μακροσκελές κατά τα λοιπά κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας δεν πραγματοποιεί καμία αναφορά στους ιδιώτες τραπεζίτες και τις τράπεζές τους !!!. Τσιμουδιά !!!, ούτε κουβέντα !!!. Τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση με τις τράπεζες, ποια είναι η θέση της ; Αγνωστο !!!. Τίποτα δεν αναφέρουν.
            Μιλάμε για την κορυφαία «επένδυση» στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να δώσει στους τραπεζίτες 50 και πλέον δισεκατομμύρια Ευρώ και η τρόικα της κυβέρνησης δεν αναφέρει τίποτα για τους όρους !!!. Στα μουλωχτά και κρυφίως θέλουν να τα δώσουν;
Από το έτος 2008 και ένθεν, οι κυβερνώντες έχουν δώσει και διαθέσει στους τραπεζίτες με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ποσό που υπολογίζεται σε περισσότερα από 120 δις. 120 δις από το υστέρημα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και, εάν τα ανωτέρω τα έπραξαν (πλην των πρώτων δόσεων) χωρίς καμία δημοσιότητα, τώρα δημόσια και ανοικτά θα υποχρεώσουν τον ελληνικό λαό σε δάνειο μεγαλύτερο των 50 δις για να χρηματοδοτηθούν οι τραπεζίτες, να ανακεφαλαιώσουν τις ετοιμόρροπες τράπεζές τους
2.         Ας ταξινομήσουμε τα συμπεράσματα από την στάση αυτή και ας εκθέσουμε τις εκτιμήσεις και προβλέψεις μας.

α)        Το πράγμα ξεδιαλύνεται και οι εκτιμήσεις μας επαληθεύονται. Η εκτίμηση για την κυβέρνηση αυτή είναι πως πρόκειται για διακυβέρνηση των τραπεζιτών, για κυβέρνηση της διατραπεζικής … .    
    Δεν είναι μόνο η πιο πάνω διαπίστωση της κραυγαλέας απουσίας αναφοράς στις τράπεζες και την χρηματοδότησή τους, είναι πολλά, πάρα πολλά: δηλώσεις σε ανύποπτο χρόνο, εξαρτήσεις, επιλογές προσώπων, ανάγκες και προτεραιότητες του διεθνούς και ημεδαπού κεφαλαίου και άλλα πολλά.
Απλά, η απουσία αναφοράς στο κείμενο των προγραμματικών συμφωνών για το θέμα των τραπεζών είναι το κερασάκι στην τούρτα, είναι το κραυγαλέο πραγματικό περιστατικό, είναι η καταφανής απόδειξη.

Στις 23/10/2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου ακόμα, δημοσιεύσαμε το κείμενο με τον τίτλο:  ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Στο κείμενο αυτό, που γράφτηκε πριν την απόφαση για το «κούρεμα του χρέους» , κάναμε μια ακόμα ψύχραιμη ανάλυση, εκτίμηση και πρόβλεψη που έμελε να βγει αληθινή. Αναφέραμε, μεταξύ άλλων, ότι : «… Υπάρχει όμως ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που αφορά τον γελοίο και αργυρώνητο «πολιτικό κόσμο». Είναι βέβαιο ότι οι τραπεζίτες ελέγχουν ακόμα την πολιτική ζωή του τόπου και τους ανίκανους πολιτικούς των περισσοτέρων κομμάτων. Σε πολλά από τα μέλη του κινήματος υπάρχει εδραία πεποίθηση ή έστω εκτίμηση ότι κάποιοι τραπεζίτες θα επιδιώξουν, θα απειλήσουν με πολιτική αποσταθεροποίηση την χώρα για να επιτύχουν τα σχέδιά τους. Το προβλέπουμε και καλούμε όλους τους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες σε εγρήγορση.»
            Πράγματι, μέσα σε λίγες ημέρες ακολούθησε η «ανταρσία» των «βαγγελοβενιζελικών» στο ΠΑΣΟΚ, η ανατροπή – παραίτηση του «αμερικανόφιλου» Παπανδρέου, ο τραπεζικός Λ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, η  υπερψήφιση του μνημονίου ΙΙ κλπ. . Ποιοι τα επέβαλαν όλα αυτά; Ποιοι είχαν τη δύναμη να το πράξουν; Ποιοι διέταξαν τις δεύτερες εκλογές; Ποιοι διέταξαν τα ΜΜΕ στην ξετσίπωτη ενίσχυση των μνημονιακών κομμάτων και στην εξαπόλυση της τρομοκρατίας περί εξόδου από το Ευρώ; Ποιοι επέβαλλαν τη νομισματική φοβία; Ποιοι είχαν το συμφέρον και τη δύναμη να το πράξουν;  Και, τελικά, ποιοι είναι αυτοί που όρισαν την παρούσα κυβέρνηση, με μία σειρά από άμεσους και έμμεσους ανθρώπους – συνεργάτες τραπεζών σε θέσεις κλειδιά ;    
β)         Ανάμεσα σε συγκρουόμενα συμφέροντα …
            Γράψαμε ξανά πριν από ημέρες για το βρώμικο παιχνίδι των Γερμανών στην Ε.Ε. και την Ευρώπη.  Δεν είναι οι μόνοι … .
            Ακούγαμε τον Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ/ΝΔ στην τηλεόραση να μας λέει πόσο καλοί άνθρωποι, αρωγοί και σύμμαχοί μας είναι οι «Ευρωπαίοι» και απορούσαμε για τις ανοησίες που ακούγαμε. Δεν θα κάνουμε ιστορική αναδρομή, ούτε θα ψάξουμε για τυχόν χρηματοδοτήσεις του ιδίου και των Διόσκουρών του … . Απλά διερωτώμεθα: την έννοια των συμφερόντων μπορεί να την συλλάβει το μυαλό του ; Εάν αδυνατεί το δικό του μυαλό, το δικό μας και εκατομμυρίων Ελλήνων δύναται να το εννοήσει και να το συλλάβει. Τα συμφέροντα κινούν την πολιτική και δυστυχώς και την ιστορία. Αλλιώς π.χ. η Κύπρος δεν θα είχε καταληφθεί, ούτε θα εξακολουθούσε να βρίσκεται υπό κατάληψη και αυτοί που την κατέλαβαν θα είχαν υποχρεωθεί να αποχωρήσου και να την αφήσουν ελεύθερη.
            Στην Ευρώπη και στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού παίζεται  ένα βρώμικο παιχνίδι συμφερόντων. Προφανώς ο “Παπανδρέου junior” έπαιζε το παιχνίδι των «αμερικανικών συμφερόντων», που ήθελαν την χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών και μαζί με αυτών και μερικών δεκάδων ευρωπαϊκών για να επωφεληθούν οι αμερικανοί (κατά την υπηκοότητα) τραπεζίτες στην διεθνή σκακιέρα και στην εξαγορά τους. Αλλωστε η παρουσία του ομίλου Rockefeller στην Ελλάδα, μόνο συμβολική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αλλά είναι έντονη και με σχεδιασμό επέκτασης.
            Αντίστοιχα, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλοι (κατά την υπηκοότητα και αυτοί) Ευρωπαίοι τραπεζίτες ήταν και είναι απόλυτα εκτεθειμένοι στις ελληνικές τράπεζες. Εχουν ανοικτά δάνεια στην διατραπεζική, εγγυήσεις κλπ., που όσο και να τα περιόρισαν στο προηγούμενο διάστημα είναι μερικές δεκάδες δις ευρώ … . Εντελώς τυχαία υπολογίζονται σε κάτι παραπάνω από 50 δις Ευρώ … .
            Ο Παπανδρέου λοιπόν απομακρύνθηκε, διότι εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των «αμερικάνων» ήθελε την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης, αλλά και την ματαίωση του γερμανικού σχεδίου κυριαρχίας (γιατί λέτε ότι θυμήθηκε εκείνο το «δημοψήφισμα»). Τον αντικατέστησε με κοινή αποδοχή των πρεσβειών ο Λ. Παπαδήμος και σε αντίστοιχη κοινή πορεία πορευόμαστε και σήμερα. Η «τρόικα» της σημερινής κυβέρνησης εκφράζει απόλυτα την ίδια και αντίστοιχη τριάδα των συμφερόντων : Η.Π.Α., Γερμανία, ημεδαποί τραπεζίτες. Το ποιος είναι τι, είναι ευνόητο και γνωστό στους ενημερωμένους πολίτες.
            Όλα τα συγκρουόμενα στην Ελλάδα συμφέροντα πέτυχαν τη συμμετοχή τους στη κυβέρνηση για να ελέγχει ο ένας τον άλλον, για να προχωρήσουν σε όσα προφανώς έχουν συμφωνηθεί και για να μην προχωρήσει τίποτε άλλο.
            Οι αμερικάνοι τραπεζίτες θέλουν την διείσδυσή τους στην Ελλάδα και σε τιμές χρεοκοπίας, αλλά φοβούνται τους Γερμανούς και το «Σενάριο 3» που είχαμε γράψει μερικές ημέρες πριν.
            Οι Γερμανοί θέλουν να παιχτεί το Σενάριο τους για οικονομική κατάληψη της Ευρώπης μετά τη νομισματική καταστροφή της με αφορμή την Ελλάδα, αλλά φοβούνται την αμερικανική διείσδυση και τις ανατροπές που μπορεί να επιφέρει. 
Οι Γάλλοι (για αυτό τα γύρισε ο Ολάντ σε σχέση με την Ελλάδα)  και οι λοιποί τραπεζίτες προέλευσης Ε.Ε., τοποθετημένοι στην Ελλάδα, θέλουν να απαγκιστρωθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος. Είναι σε δυσχερή θέση γιατί οι Γερμανοί έχουν χαράξει επιθετικό σχέδιο και για αυτούς. 
Οι ντόπιοι τραπεζίτες θέλουν να διατηρήσουν τις τράπεζές τους και την κυριαρχία στον τόπο.   
            Μία ανάλυση των ανωτέρω συμφερόντων, αλλά και των Ρωσικών, Κινεζικών και λοιπών συμφερόντων θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να ξεφύγει από την ασφυκτική και κλεπτόβουλη πρόθεση όλων των ανωτέρω. Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει : μόνο με πραγματικές τομές μπορούν να λυθούν όσα μαστίζουν και εξαθλιώνουν τη χώρα.  

3. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΚΟΠΟΥ & ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΞΕΙ;

            Η κυβέρνηση της τρόικας πρώτα από όλα δεν πείθει για τις ικανότητές της. Αποτελεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της επαναφορά προσώπων των κυβερνήσεων Καραμανλή και όταν μιλάμε για κυβερνήσεις Καραμανλή μιλάμε για κυβερνήσεις χειρότερες και από αυτή του Γ. Παπανδρέου. Είναι αποδεδειγμένη η αποτυχία τους σε κάθε ουσιαστικό και βασικό επίπεδο  λειτουργίας. Είναι οι κυβερνήσεις που έφεραν και προετοίμασαν με τις πολιτικές τους το προτελευταίο στάδιο της καταστροφής. Αρα ο ελληνικός λαός δεν έχει και δεν πρέπει να περιμένει κάτι καλύτερο, αλλά μάλλον κάτι ακόμα χειρότερο. Αλλωστε, τα μέλη της κυβέρνησης αυτής είναι ήδη αναλώσιμα και κάνουν ένα τελευταίο πέρασμα από την εξουσία για να ανοίξουν το δρόμο σε νέα «φυντάνια», σε δήθεν τεχνοκράτες πολιτικούς, που θα προωθήσει το ίδιο φαύλο σύστημα
            Όπως προκύπτει από όσα αναλύθηκαν πιο πάνω, σκοπός αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυτή θα ξεκινήσει για τα μάτια του κόσμου χωρίς να καταλήξει πουθενά.
Αυτό που θα γίνεται παράλληλα, χωρίς να έχει καμία ειδική πληροφόρηση ο ελληνικός λαός θα είναι οι συζητήσεις και η ολοκλήρωση του ζητήματος της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Οι «συζητήσεις» θα καταλήξουν στην χρηματοδότηση των τραπεζών με ποσό ανώτερο των 50 δις, ποσό το οποίο θα καταλήξει και πάλι ολόκληρο στις ξένες τράπεζες που έχουν εκτεθεί, δανείζοντας ή εγγυούμενες, τις ελληνικές τράπεζες. Με την αιτιολογία ότι οι ελληνικές τράπεζες (δηλ. οι ιδιώτες αφεντικά τους) ξέρουν και κάνουν καλά την δουλεία τους (ενώ το κράτος δήθεν δεν μπορεί), οι τράπεζες παρά την ανακεφαλαίωσή τους με δυσβάσταχτα έσοδα του ελληνικού λαού, θα παραμείνουν υπό την πλήρη διοίκηση και έλεγχο των ήδη αφεντικών τους.
Παράλληλα, θα χρησιμοποιηθεί, ως αιτιολογία της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του ελληνικού λαού, το ότι οι τράπεζες έχασαν πολλά από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, τα οποία (δήθεν) το ελληνικό κράτος τις ανάγκαζε να προμηθεύονται – ενώ στην πραγματικότητα τα προμηθεύονταν λόγω των υψηλών κερδοφόρων επιτοκίων τους.
            Θα υπάρξουν επίσης κάποιες εξαγορές και μικροσυγχωνεύσεις στο τραπεζικό κλάδο, ενώ στον έλεγχο του κράτους θα παραμείνει η Αγροτική Τράπεζα (όχι επειδή στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας αντέγραψαν και αναφέρουν τις πάγιες θέσεις του Λαϊκού Κινήματος – αυτό το κάνουν για την έξωθεν καλή μαρτυρία - αλλά ), διότι υπάρχουν τις τελευταίες δεκαετίες δεκάδες ελεγκτέες από κάθε άποψη χρηματοδοτήσεις διαφόρων προσώπων, εταιρειών και συλλογικοτήτων που έγιναν μέσω της τράπεζας αυτής … .
Αλλωστε, θα πουν, η Αγροτική Τράπεζα, ήταν πάντα κρατική και είναι εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας … . Προφάσεις εν ελεγκτέες αμαρτίαις … .
            120 + 50 = 170 δισεκατομμύρια Ευρώ = το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του χρέους της χώρας. Διατέθηκαν στις τράπεζες από κυβερνήσεις που πρέπει να ελεγχθούν για το αδίκημα της απιστίας. Όπως αναλύαμε και δηλώναμε εδώ και χρόνια και επαναλαμβάνουμε συνεχώς, ο τραπεζικός τομέας φέρει μία από τις πιο ουσιαστικές ευθύνες για την άθλια κατάσταση της χώρας, σε κάθε τομέα και κάθε επίπεδο.  Όμως, με 170 δισεκατομμύρια Ευρώ στην παραγωγή και στην ανάπτυξη, με 170 δισεκατομμύρια Ευρώ στα χέρια πραγματικά του λαού (και όχι επιτηδείων) η χώρα μας θα είχε εντελώς άλλη μορφή.
Ακόμα και τα 50 δις Ευρώ που προετοιμάζονται να δανειστούν για να τα χορηγήσουν άνευ ουσιαστικών όρων στις τράπεζες είναι η μεγαλύτερη επένδυση και καταβολή χρηματικών ποσών που έκανε στην ιστορία του το ελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει κανένα ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, ούτε καν σε περιόδους πολέμου !!!.  Αυτό το ποσό όμως, που θα μπορούσε να αλλάξει την χώρα, δεν θα το δούμε ποτέ. Θα πάει κατευθείαν στα χέρια των τραπεζιτών, Ελλήνων και ξένων, και θα εξαφανιστεί, χρεώνοντας, εμάς, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας και καταδικάζοντας την Ελλάδα σε οριστική αφάνεια και δουλεία. Γιατί αυτό το ποσό θα κληθούμε να το πληρώσουμε εμείς οι Ελληνες πολίτες, θα το στερηθούμε εμείς και τα παιδιά μας, ακόμα και γενιές αγέννητες που θα γεννηθούν ως χρεωμένες και σκλαβωμένες ως οι κάποτε δουλοπάροικοι.
            Αυτός είναι ο ειδικός σκοπός της κυβέρνησης αυτής και όταν ολοκληρώσει τις σχετικές συμφωνίες και γίνουν οι εκταμιεύσεις τότε δεν θα έχει κανένα λόγο ύπαρξης και θα αυτοδιαλυθεί με την επίκληση δήθεν πολιτικών διαφωνιών!!! .
            Αυτό μας ετοιμάζουν !!!.

            Εμείς στο Λαϊκό Κίνημα, θέτουμε ως βάση της οργάνωσης της κοινωνίας, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και είμαστε απόλυτα ενάντια στην επικρατούσα θεώρηση ότι ο άνθρωπος είναι κατώτερος του χρήματος ή ότι σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι το χρήμα. Γνωρίζοντας καλά ότι η ελευθερία ενός ανθρώπου και ενός ολόκληρου λαού είναι συνυφασμένη απόλυτα με την εγγυημένη κάλυψη των αναγκών του και επιδιώκοντας την ελευθερία των ανθρώπων και του λαού και την εθνική ανεξαρτησία, προαπαιτούμενο της οποίας είναι η παραγωγική αυτάρκεια, έχουμε, όπως γνωρίζετε, δημιουργήσει όλα τα πλάνα και τις πρακτικές πολιτικές που αξιώνουν τον άνθρωπο, αξιώνουν τη ζωή και την δράση του και απελευθερώνουν τη χώρα.  
            Με νέα ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, με δημοκρατία, δράση και σκέψη με κέντρο τον άνθρωπο, έχουμε χαράξει τις νέες αξίες για την ανθρώπινη και κοινωνική δράση. Αυτές που άμεσα θα πραγματώσουν την Ελλάδα της δημιουργικότητας και θα την ξανακάνουν κέντρο της σκέψης της ανθρωπότητας, δίνοντας στην ανθρώπινη ζωή άλλο περιεχόμενο και νόημα.       

ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.          


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : Κάποια επιπλέον στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ο εμπαιζόμενος Ελληνας

            Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στο βιογραφικό του νέου υπουργού Οικονομικών, ούτε μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, αλλά το αξίωμα για το οποίο των επέλεξε η κυβερνητική τρόικα.
            Δεν θα αναφερθούμε στο παρελθόν του δίπλα στον Σημίτη, ούτε στην θητεία του ως πανεπιστημιακού.

1.         Θα υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό, ότι ο Ι. Στουρνάρας έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ των καναλαρχών, ως γενικός διευθυντής του Ι.Ο.Β.Ε. (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) .
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το Ι.Ο.Β.Ε. αποτελεί νομικό πρόσωπο που ίδρυσαν βιομήχανοι και υποχρεωτικά μετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του ΣΕΒ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών !!!.
Την «Ενωση Ελληνικών Τραπεζών» την γνωρίζετε. Ο Σ.Ε.Β. , είναι ο «Σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών» (πρώην «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων», αν και δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά η αλλαγή του τίτλου). Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (δηλ. οι βιομήχανοι της χώρας), η ένωση ελληνικών τραπεζών και οι λοιποί ορισθέντες στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ,  επέλεξαν ως γενικό διευθυντή του «ιδρύματος» τους τον Ι. Στουρνάρα.

Αναρωτηθείτε τώρα ποιοι τον επέλεξαν και ως νέο Υπουργό Οικονομικών … .
           
2.         Επίσης, για όσους δεν θυμούνται (εκούσιά τε και ακούσια) ή δεν το γνωρίζουν, θα σας αναφέρουμε ότι ο Ι. Στουρνάρας και ο Oδ. Κυριακόπουλος (πρόεδρος του ΣΕΒ) θεωρούνταν και θεωρούνται (κατά σημαντική μερίδα του τύπου) οι συντάκτες των μέτρων των μνημονίων, από ελληνικής πλευράς. Αυτοί είναι δηλαδή που πρότειναν τα συγκεκριμένα μέτρα που εξόντωσαν και εξοντώνουν (κυριολεκτικά  και μεταφορικά) τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
            Τα ίδια μέτρα είναι που καθιστούν την χώρα ολόκληρη και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή ιδιοκτησία και ανδράποδα, αντίστοιχα, των κεφαλαιοκρατών (τραπεζιτών, βιομηχάνων κλπ.)
Τώρα υποτίθεται ότι ο ίδιος θα διαπραγματευτεί την κατάργησή τους;
Οι τέτοιου τύπου εξαρτήσεις του δεν είναι πάμπολλες και ακραίες για να μπορεί να είναι υπουργός του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης των Ελλήνων;

3.         Τέλος, ο Ι. Στουρνάρας έχει επανειλημμένα και απερίφραστα εκφραστεί και προπαγανδίζει, τουλάχιστον σε βάθος δεκαετίας, υπέρ των νεοφιλελεύθερων αυτών «μεταρρυθμίσεων» που επιβάλουν και τα μνημόνια και όλα τα μέτρα ξεπουλήματος της Ελλάδας και των Ελλήνων.
            Μήπως να λησμονήσουμε τις νοφιλελεύθερες αντιανθρώπινες θέσεις του;
            Μήπως να εξετάσουμε τις απόλυτα αποτυχημένες «προβλέψεις» του; Όπως π.χ. ότι δήθεν η μείωση των μισθών θα επιφέρει αύξηση της απασχόλησης και του ΑΕΠ; Είναι πολλές, πάρα πολλές οι πλήρως αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες προβλέψεις του θιασώτη αυτού του άθλιου νεοφιλελευθερισμού. 
           
            Ας θυμηθούμε, τέλος, τον ενεργό του ρόλο στην ενεργό απόπειρα ξεπουλήματος της χώρας. Αυτός πρόσφατα δημιούργησε μαζί με τον Στ. Μάνο την ΜΗΚΥΟ «ΚΑΠΠΑ» με στόχο το δι΄ ομολόγων ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (σχέδιο «Αρχιμήδης») !!! . Αυτόν τον άνθρωπο έχουμε στο τιμόνι της οικονομίας …
             
                                               
Προσέξτε γραικύλοι γιατί η τρόικα που φέρατε στην εξουσία μοιάζει καταπληκτικά στις θέσεις και την συμπεριφορά με μία άλλη πολιτική τρόικα : Κανελλόπουλο, Μητσοτάκη, Τσιριμώκο.
Για το τι επακολούθησε (που σίγουρα το 80% και πλέον αγνοείτε !!!) ανοίξτε κανένα βιβλίο Ιστορίας, να το πληροφορηθείτε …  
           
Εμείς επαναλαμβάνουμε προς κάθε λογής «τεχνοκράτη», που είναι απλά και μόνο προπαγανδιστής της αθλιότητας και φερέφωνο: η «Οικονομία» δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κοινωνικό μηχανισμό για την παραγωγή των απαραίτητων για τον άνθρωπο αγαθών και υπηρεσιών.
Ο,τιδήποτε άλλο είναι καταστροφική διαστροφή, είναι η αθλιότητα που επιβάλλουν στους ανθρώπους και τις κοινωνίες, είναι η θεώρηση ότι το χρήμα είναι ανώτερο από τον ίδιο τον άνθρωπο, είναι η θεώρηση ότι σκοπός της ζωής του ανθρώπου είναι να κερδίζει χρήματα, είναι ο βούρκος και η πλάνη στην  οποία έχουν ρίξει ολάκερη την ανθρωπότητα.

            Υπενθυμίζουμε και θυμίζουμε: όποιος ξεπουλήσει δημόσια περιουσία θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα. Το αδίκημα της απιστίας (τουλάχιστον) είναι σαφές και ενεργό.
            Τέλος , αναρωτώμενοι για την κατάντια αυτής της χώρας ζητούμε μία απάντηση: Υπάρχει πολιτικό και ηθικό ασυμβίβαστο; Οποιον θέλουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι θα τον κάνουν υπουργό;
           
            Καλούμε την κυβέρνηση των βιομηχάνων και των τραπεζιτών να πάρει τα ιμάτια της και να ξεκουμπιστεί από την χώρα όσο είναι καιρός.
Δεν υπάρχει καμία νωπή λαϊκή εντολή, το μόνο νωπό αλλά και ανεξίτηλο που υπάρχει είναι η απάτη τους.