Εορτολόγιο

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Δεν είστε 11, είμαστε 11 εκατομμύρια!

Oκτώ χρόνια μετά από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται «ενώπιος ενωπίω» για ένα ακόμη ραντεβού με την Ιστορία.
Ραντεβού, που έχει τεράστια αθλητική σημασία αλλά αποκτά και κοινωνική λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που ταλανίζουν τη τελευταία διετία τη χώρα μας και του αντιπάλου, που θα συναντήσουν στο «Αρένα Γκνάντσκ»
Απόψε το βράδυ στις 21:45 , λοιπόν, απέναντι στη Γερμανία, η Εθνική ομάδα, με καθοδηγητή έναν Πορτογαλοέλληνα, τον Φερνάντο Σάντος, θα επιδιώξει να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στην «χρυσή» αλυσίδα επιτυχιών, που άρχισε να σχηματίζεται από το 2004 και ύστερα.
Το θέμα γι' αυτά τα παιδιά, που ήδη έχουν καταφέρει πολλά, με τη συμμετοχή της Ελλάδας ανάμεσα στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, δεν είναι μόνο η πρόκριση στα ημιτελικά του Euro.
Έστω, κι αν ο Kώστας Κατσουράνης αρνήθηκε, να συνδέσει το ποδόσφαιρ , με τη πολιτική. Είπε όμως μία φράση, που «έγραψε» στις καρδιές μας: «Θα παίξουμε για τη σημαία μας».
Ε, λοιπόν, κύριοι, ναι. Αυτό μόνο θέλουν 11.000.000 Έλληνες, που θα βρίσκονται σήμερα στο πλευρό σας. Και να το ξέρετε. Δεν θα είστε 11 εναντίον 11 Γερμανών. Θα είμαστε και 11.000.000, δίπλα σας. Και θα τους αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, με περίσσια περηφάνια. Ακόμη και στην ήττα…
Μακάρι, να είμαστε και ενωμένοι όσο σήμερα, διαχρονικά. Θα είχαμε πετύχει παρά πολλά. Για μας, για τα παιδιά μας, για την πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Την πατρίδα μας.