Εορτολόγιο

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Με άρωμα τρομοκρατίας η συμπλοκή στην Πεύκη

Αναγνωρίστηκε ο ένας εκ των δραστών της αιματηρής συμπλοκής στην Πεύκη που άφησε πίσω της δύο αστυνομικούς τραυματίες. Ο νεαρός νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ αναζητείται ο συνεργός του που σύμφωνα με πληροφορίες είναι γνωστός στην αστυνομία για συμμετοχή σε επεισόδια.

Όσον αφορά το άτομο που νοσηλεύεται, η  ΕΛ.ΑΣ δεν είχε καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του και γι' αυτό
έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στην ταυτοποίηση του, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο εν λόγω δράστης τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, "ο συγκεκριμένος ένοπλος άγνωστος δράστης πυροβόλησε από ελάχιστη απόσταση εναντίον των δύο αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση".

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, τόνισε ότι"υπάρχουν ενδείξεις πως δεν πρόκειται για απλή υπόθεση", σημειώνοντας ότι "θα χυθεί άπλετο φως". "Με ανησυχεί το γεγονός ότι πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι φέρουν όπλο μαζί τους και το χρησιμοποιούν, και με πολύ εύκολο τρόπο από ό,τι φαίνεται αλλά και ότι οργανωμένα κυκλώματα διακινούν όπλα στη χώρα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στην αιματηρή συμπλοκή και αναζητείται είναι ηλικίας 27 με 30 ετών και γνωστός στις αρχές καθώς έχει στο παρελθόν προσαχθεί για συμμετοχή σε επεισόδια.