Εορτολόγιο

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ψάξτε για φθηνότερη βενζίνη και τρόφιμα

Δύο επίσημες ιστοσελίδες-παρατηρητήρια τιμών δημιουργήθηκαν και λειτουργούν για τους καταναλωτές, από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για να επιλέγουν τις καλύτερες τιμές σε διάφορα προϊόντα και στη βενζίνη. Αντίστοιχη πληροφόρηση οι καταναλωτές μπορούν να έχουν από την ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής, αν και οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξή τους.

Οι καταναλωτές επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα www.fuelprices.gr, μπορούν μέσα από ένα πολύ χρηστικό site να βρουν ποια είναι τα φθηνότερα πρατήρια ανά κατηγορία βενζίνης ή πετρελαίου, στην περιοχή τους, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Επίσης μπορούν να ενημερωθούν για το σε ποια πρατήρια έχουν επιβληθεί πρόστιμα για νοθευμένα καύσιμα, προκειμένου να τα αποφύγουν.

Στην ιστοσελίδα www.e-prices.gr, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα κλπ, τα οποία πωλούνται στα σουπερμάρκετ. Το παρατηρητήριο τιμών ανανεώνεται συνεχώς, από τιμοληψίες που γίνονται από ειδικά κλιμάκια και διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Τα προϊόντα που «φιλοξενεί» η ιστοσελίδα ξεπερνούν τα 1500, ενώ τα σημεία πώλησης ανέρχονται σε 1000. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες καταναλωτών και καταναλωτικών οργανώσεων η εν λόγω ιστοσελίδα δεν θεωρείται ιδιαίτερα «φιλική προς τον χρήστη», αφού όποιος την χρησιμοποιεί δυσκολεύεται να προβεί σε συγκρίσεις και να βρει το προϊόν που θέλει σε συσχετισμό με το κατάστημα που επιθυμεί.
nooz.gr