Εορτολόγιο

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ρατσιστικές επιθέσεις μετά το φόνο του 44χρονου

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα πέριξ του σημείου, όπου το πρωί της Τρίτης δολοφονήθηκε ένας 44χρονος, ενώ ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο. Ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν αδιακρίτως εναντίον μεταναστών, ενώ υπήρξαν συγκρούσεις και με ομάδες αντιεξουσιαστών μέχρι αργά το βράδυ.

Συνολικά προσήχθησαν 24 άτομα στη διάρκεια επεισοδίων στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Βικτωρίας. Δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι. Από τους δύο συλληφθέντες, ο ένας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς επάνω του βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ενώ ο δεύτερος για φθορά σε κατάστημα και συγκεκριμένα για τη θραύση τζαμαρίας στην οδό Χέυδεν. 

Σημειώνεται ότι μέλη ακροδεξιών οργανώσεων επιτέθηκαν εναντίον μεταναστών με κλωτσιές και ρόπαλα, ενώ ορισμένοι έσπασαν τα τζάμια οικήματος που διέμεναν αλλοδαποί, μπήκαν μέσα και άρχισαν να καταδιώκουν τους έντρομους ενοίκους. Νωρίτερα ξυλοκόπησαν άτυχο μετανάστη την ώρα που έμπαινε στο κτίριο.

ΑντιδράσειςΤο ΚΚΕ καταγγέλλει "τους τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής» για τις επιθέσεις, τους ξυλοδαρμούς, ακόμα και την εισβολή σε σπίτια αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας. Ο λαός πρέπει να τους απομονώσει και να μην επιτρέψει να εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτησή του για τη στυγερή δολοφονία. Την εγκληματική συμπεριφορά τους, που έχει τα χαρακτηριστικά της προβοκάτσιας τροφοδοτεί εκ των πραγμάτων η κυβερνητική πολιτική απέναντι στους μετανάστες και η στάση της αστυνομίας. Άμεσα πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά".


Tanagranews: Το παραπάνω κείμενο είναι ένα από τα πολλά που αναρτήθηκαν σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους.
Συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα αυτιά των αλλοδαπών  και μάλιστα μετά από μια εν ψυχρό εκτέλεση για μια κάμερα!
Τους φαίνετε περίεργο που ο κόσμος αντέδρασε από αγανάκτηση και τους λένε όλους ακροδεξιούς….φυσικά το ΚΚΕ δεν έχασε ευκαιρία να πάρει θέση υπέρ των αλλοδαπών ως υποστηριχτής τους, την ίδια καραμέλα εδώ και πολύ καιρό τώρα….
Ν Τ Ρ Ο Π Η !  
Πολύ θα θέλαμε να δούμε αν το θύμα ήταν κανένα συγγενικό πρόσωπο κανενός μεγαλοδημοσιογράφου τι θα γράφανε…..καλή ερώτηση ε?