Εορτολόγιο

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
   ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ                                 Σχηματάρι, 10 – 05 – 2010 

   Γραφείο Δημάρχου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί ένα εργαλείο ψυχαγωγίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών. Προωθείται στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας, μέλος της EYCA ( European Youth Card Association). Δεδομένου του διαπολιτισμικού της αλλά, κυρίως, του κοινωνικού της χαρακτήρα, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει την υποστήριξη τόσο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Πρόκειται για μία εύχρηστη ατομική κάρτα, που απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13 – 30 ετών (μαθητές, φοιτητές, νέοι εργαζόμενοι, νέοι άνεργοι) και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες 37 χώρες στο εξωτερικό. Η ευρωπαϊκή αυτή κάρτα χρησιμοποιείται ήδη από περίπου 5 εκατομμύρια νέους, σε όλη την Ευρώπη, στους οποίους προσφέρεται ένας κατάλογος άνω των 100.000 προσφορών για ταξίδια, πολιτιστικά γεγονότα, μεταφορικά μέσα, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες, καταστήματα και πολλά άλλα. Στην Ελλάδα τα ενεργά μέλη της ανέρχονται στα 10.000 περίπου. Η κάρτα κοστίζει 10 ευρώ και έχει ισχύ για 1 χρόνο.
Μέσα από το επίσημο site της κάρτας για την Ελλάδα www.europeanyouthcard.gr μπορείτε όλοι να ενημερωθείτε για τις εκπτώσεις που ισχύουν στη χώρα μας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αίτησης για την απόκτηση της κάρτας από τους νέους και της αίτησης συμμετοχής επιχειρήσεων και φορέων. Οι νέοι ενημερώνονται για τις παροχές της κάρτας για όλη την Ευρώπη και μέσα από το www.euro26.org .
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:
210 – 2599444, 210 – 2599422.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ