Εορτολόγιο

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ποδηλατοπορεία 2011, μήνυμα για διαφορετικό τρόπο μετακίνησης.

Ολοένα κι αυξάνονται οι ποδηλάτες!
Με σύνθημα: περισσότερος χώρος για ποδήλατο και πεζούς, αναβαθμισμένα μέσα μεταφοράς κι ανθρώπινες πόλεις, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, στην οποία συμμετείχαν φέτος 34 πόλεις μεταξύ των οποίων και το Σχηματάρι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην πόλη μας συγκεντρώθηκαν περίπου 120 ποδηλάτες από 70 που ήμασταν πέρυσι, ενώ την ίδια ώρα συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 στην Αθήνα, 1500 στη Θεσσαλονίκη, 700 στην Πάτρα και 450 στη Μυτιλήνη.
Με σύμμαχο λοιπόν τον ήλιο συγκεντρωθήκαμε μικροί και μεγάλοι στην πλατεία του πνευματικού κέντρου της πόλης μας για να διασκεδάσουμε αλλά και να προωθήσουμε με τον τρόπο μας, υπό τους ήχους της μουσικής αλλά και του «αθόρυβου» ήχου του ποδηλάτου, το τελευταίο ως ιδανικό μέσο μετακίνησης ειδικά για μικρές αποστάσεις μες στην πόλη. Η πλατεία γέμισε κυριολεκτικά από κόσμο ποδηλάτες και μη, συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία αλλά και πεζούς γονείς που συνόδεψαν τα παιδάκια τους ως το τέλος της μικρής διαδρομής των 2,5 χιλιομέτρων στους δρ� �μους της πόλεις μας. Ήταν πολύ όμορφο θέαμα να βλέπεις έναν πολύβουο από αυτοκίνητα δρόμο, να κατακλύζεται από ποδήλατα έστω και για λίγο.
Θα θέλαμε από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τις Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου και το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου για την πολύτιμη βοήθεια αλλά και την άψογη συνεργασία τους. Θερμές ευχαριστίες επίσης στο κατάστημα Tweety στη Θήβα, για την προσφορά του ποδηλάτου που κληρώθηκε, στο Princess Café στην Τανάγρα για τη μουσική υποστήριξη της ποδηλατοπορείας, το Δήμο για την παραχώρηση των ηχείων, αλλά και την εταιρεία PersiCo-ΗΒΗ για τη χορηγία των νερών και χυμών.
Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στον κόσμο που συμμετείχε και στήριξε την κίνηση αυτή της Κυψέλης. Ο σύλλογός μας υπόσχεται να συνεχίσει την προσπάθειά του για την προώθηση του ποδηλάτου!
Σχολιάστε τη δράση και δώστε μας ιδέες για τη συνέχεια!
www.kipselineon.gr