Εορτολόγιο

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Δελτιο Τύπου

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Δ. ΡέππαΗ Δαύλεια είναι γνωστή για την ιστορία της ως «μαρτυρική πόλη», αλλά και την γραφικότητά της αποτελεί δημοτική κοινότητα του Δήμου Λεβαδέων και αριθμεί περί τους 2040 κατοίκους.
Στον πληθυσμό της περιλαμβάνεται ικανός αριθμός συνταξιούχων, η σύνταξη των οποίων παραδίδονται μέσω ΕΛΤΑ κατ’οίκον.
Η πρόσφατη κατάργηση του πρακτορείου ΕΛΤΑ που εξυπηρετούσε όλες τις παραπάνω ανάγκες αλλά και τις εν γένει ανάγκες των κατοίκων σε περιοχές και υπηρεσίες των ελληνικών ταχυδρομείων, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στους πολίτες της, που διαμαρτύρονται διότι αδυνατούν, λόγω ηλικίας, αλλά και για οικονομικούς λόγους, να μεταβαίνουν για τις παραπάνω ανάγκες τους στη Λιβαδειά όπου ζούν ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Ήδη, τα ΕΛΤΑ στα πλαίσια της νέας πελατοκεντρικής τους πολιτικής έχουν δημοσιεύσει στη Δαύλεια πρόσκληση για υποβολή πρότασης για δημιουργία ταχυδρομικού πρακτορείου Γ΄ τάξεως στη Δαύλεια Βοιωτίας, πλήν δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη της εν λόγω θέσης καίτοι προήλθε η ορισθείσα προθεσμία.
Ερωτάται ο Υπουργός:
Α) Εάν πρόκειται να επαναλειτουργήσει το πρακτορείο ΕΛΤΑ στη Δαύλεια Βοιωτίας και
Β) Εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κατάρτιση σύμβασης πρακτορείας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από κάποιον ιδιώτη, πώς θα αντιμετωπιστεί η εξυπηρέτηση των κατοίκων της Δαύλειας σε προϊόντα και υπηρεσίες των ΕΛΤΑ προς αυτούς?

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη