Εορτολόγιο

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ημερίδα Διατροφής και Υγείας” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                              Αθήνα  24 Απριλίου 2012           
ΘΕΜΑ: “Ημερίδα Διατροφής και Υγείας” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επικοινωνίας και της διαδικτυακής γνώσης είναι μεγάλη, αλλά παράλληλα παρατηρείται η παρακμή της σωματικής μας υγείας, το «Ινστιτούτο Πρόληψης – Διατροφής και Υγείας» διοργανώνει στη Δ.Ε Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, εκπαιδευτική Ημερίδα Διατροφής και Υγείας για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων, αλλά και τους γονείς των παιδιών, με τον τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ», με την πολύτιμη αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, την αμέριστη συμβολή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου και την ευγενική υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 στις 18:00 – 19:00 (ώρα προσέλευσης 17:45) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου (οδό Κοσμά Αιτωλού & Τριών Ιεραρχών (δίπλα στο Δημαρχείο) με θέμα:
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ»
Οι ημερίδες και το επιστημονικό έργο του Ινστιτούτου N.H.P.I. έχουν τεθεί συνολικά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τροφίμων, του Υπουργείου Υγείας, ενώ ομιλητές είναι κορυφαίοι επιστήμονες από διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας μας.  (Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της ημερίδας και τις δύο αιγίδες των Υπουργείων).
Ειδικά στην πόλη του Σχηματαρίου, θα είναι εισηγητής ο αγαπητός στα παιδιά, ηθοποιός – συγγραφέας κ. Κώστας Κρομύδας, ο οποίος θα μεταδώσει το μήνυμα της σωστής διατροφής και της άσκησης με το δικό του χιουμοριστικό τρόπο. 
Οι εισηγητές του Ινστιτούτου θα αναλύσουν με απλό και ευχάριστο τρόπο στους δασκάλους, στους γονείς, αλλά κυρίως στους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δ.Ε Σχηματαρίου την αξία της υγιεινής διατροφής η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στην κλασική Μεσογειακή παράδοσή μας.  Περιληπτικά οι εισηγήσεις