Εορτολόγιο

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μήνυμα αναγνώστη.

«Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»

Άγριο ξυλοδαρμό το βράδυ της Πέμπτης πρός Παρασκευή δέχτηκαν δύο νεαροί Έλληνες από συμμορία 30 και πλέον Αλβανών στο Δήλεσι για ασήμαντο αφορμή.
Επιβεβαιωμένες πληροφορίες θέλουν τους νεαρούς Έλληνες να μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες .
Αυτά λοιπόν που κοιτάγαμε από τις τηλεοράσεις τώρα ήρθανε και στην πόρτα μας. Και δεν θα ήτανε καθόλου κακό άν λέγαμε ότι μας αξίζει να τα "λουστούμε" , άν δεν κινδύνευε πλέον η ίδια μας η ζωή και η ζωή των παιδιών μας.


Όλοι γνωρίζουμε ότι το Δήλεσι αποτελεί γκέτο Αλβανικό , με τους λαθραίους να έχουν επιβάλει τους δικούς τους νόμους , την αστυνομία ανίκανη ή χειρότερα αδιάφορη να επέμβει , και τους κατοίκους όμηρους της Αλβανικής μαφίας που λυμαίνεται την περιοχή.
Και μετά μιλάνε για ρατσισμό . Ρατσισμός απέναντι στούς Έλληνες υπάρχει , και μάλιστα με την ανοχή του Ελληνικού κράτους.
Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά δεν θα αργήσει ο κόσμος να πάρει το νόμο στα χέρια του. Η αγανάκτηση και η οργή για την αδιαφορία του επίσημου κράτους , αλλά και η πλήρης ασυδοσία από τους κάθε λογής μετανάστες , καθώς και η ανικανότητα της αστυνομίας να τους ελέγξει , έχουν δημιουργήσει συνθήκες κατοχής.
«Των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»έλεγαν οι αρχαίοι δηλαδή όταν τα σπίτια σας καίγονται εσείς τραγουδάτε - , και χρησιμοποιείται ειρωνικά για εκείνους που εφησυχάζουν ή ασχολούνται με ασήμαντα θέματα, ενώ έχουν πολύ σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσουν, ή και ακόμα όταν οι δομές που εξασφαλίζουν την ύπαρξή τους κινδυνεύουν.
Για όλους λοιπόν τους κατοίκους της περιοχής ας το ξαναπώ και άς έχει ο κάθε ένας την ευθύνη για ότι του συμβεί.
«Ταναγραίοι των οικιών υμών εμπιπραμένων υμείς άδετε»

Με εκτίμηση

Αναγνώστης