Εορτολόγιο

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  23 -07-2012
                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ             

Συνεδρίασε στη Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Στη Λαμία, έγινε στις 23 Ιουλίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά την ωρίμανση, την προώθηση και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα :


  • Εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης «Μελέτη κατασκευής κατά τμήματα της οδού Θήβας – Λιβαδειάς – Δελφών. Τμήμα Παράκαμψη Αλιάρτου», που αφορά τη βελτίωση του μεγάλου οδικού άξονα που αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Φωκίδας. Το συγκεκριμένο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου, περιλαμβάνει τη χάραξη και βελτίωση του δρόμου σε μήκος 11,5 χιλιομέτρων με κατασκευή κόμβων εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας.

  • Εγκρίθηκαν οι μελέτες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού των κτιρίων του 1ου και 2ου ΤΕΕ – ΙΕΚ Θήβας, με στόχο τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος.

  • Εγκρίθηκε η τροποποίηση πιστώσεων της Συλλογικής Απόφασης που αφορά έργα του ΕΣΠΑ, με στόχο την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και υλοποίηση τόσο νέων έργων που πρόσφατα εντάχτηκαν, όσο και ήδη ενταγμένων έργων που εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς, όπως οι οδικοί άξονες Άμφισσα – Λιδορίκι (ποσό σύμβασης 11.926.000 €) και Θήβα – Λιβαδειά / κόμβος Βαγίων (ποσό σύμβασης 4.765.000 €), καθώς και πολλά άλλα.

  • Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. €, με σημαντική παρέμβαση την κατάρτιση νέας Συλλογικής Απόφασης Μελετών (ΣΑΜΠ 766). Πρόκειται για μια παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κονδυλίων από προϊόντα εκπτώσεων δημοπρατημένων έργων με στόχο την εκπόνηση αναγκαίων μελετών υλοποίησης έργων που θα συμβάλλουν στην ωρίμανσή τους και στη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων για την κατασκευή τους. Συνολικά περιλαμβάνονται και χρηματοδοτούνται 9 μελέτες, με συνολικό προϋπολογισμό 5.620.000 €. Ειδικότερα :
-          Η μελέτη βελτίωσης της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου, έως τη διασταύρωση με τον Άγιο Γεώργιο
-          Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς στο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου
-          Η μελέτη βελτίωσης ΕΟ 44 Χαλκίδα – Θήβα στο τμήμα Ριτσώνα – Θήβα
-          Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας – Λιβαδειάς / τμήμα κόμβος Μιχαηλίδη – Θήβα – διασταύρωση Κανάβαρι
-          Η μελέτη ταχυδιυλιστηρίου φράγματος Σέττα Μανίκια
-          Οι συμπληρωματικές μελέτες της οδού Βίνιανη – Μαυρομάτα – Όρια Ευρυτανίας
-          Η μελέτη παραλίμνιου δρόμου Τσούκας – Τριπόταμος
-          Η μελέτη κατασκευής τελεφερικ (τηλεκαμπίνας) Καρπενήσι – Χιονοδρομικό Κέντρο
-          Οι μελέτες βελτίωσης της ΠΕΟ Λαμίας – Δομοκού στο τμήμα από παράκαμψη Αγίας Άννας έως Άγιος Σώζων.

  • Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση υποέργων στο πλαίσιο της εξασφάλισης 7.500.000 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και συγκεκριμένα :
-          η συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας του Τυμφρηστού
-          ο ηλεκτροφωτισμός του Εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας συνολικά και στις Περιφερειακές Ενότητες
-          η συντήρηση του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας
-          η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο Ιτέα – Ναύπακτος κατά τμήματα (Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ενημέρωσε το σώμα, ότι κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η συνολική διερεύνηση όλων των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με στόχο τον εξορθολογισμό και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους. Η διερεύνηση αυτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα θα καταλήξει στο βέλτιστο και αποδοτικότερο σχήμα λειτουργίας.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υψηλάντη 1, Λαμία 35100,  Τηλ. 22313 51244     e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048