Εορτολόγιο

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                          Λαμία  25 -07-2012
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της αποκατάστασης ΧΑΔΑ «ΒΟΥΚΟΛΙΑ» Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, προϋπολογισμού  261.000 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο της αποκατάστασης ΧΑΔΑ «ΒΟΥΚΟΛΙΑ» Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, µε προϋπολογιστώ 261.000 €, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από το Ταμείο Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν  εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθεί η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ, έκτασης 14,39 στρεμμάτων.
Οι παρεμβάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν αφορούν σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του ανάγλυφου, σε κατασκευή έργων τελικής κάλυψης, σε έργα μετεφροντίδας αποκατεστημένου χώρου καθώς και σε λοιπά έργα (περίφραξη, πύλη εισόδου κ.τ.λ.).
Η χρηματοδότηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την εξυγίανση του επιβεβαρυμμένου φυσικού περιβάλλοντος,  τη δημιουργία συνθηκών περιβαλλοντικής ασφάλειας και την ολοκληρωμένη προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου αποκατάστασης ΧΑΔΑ στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας.  Στόχος μας είναι η μέγιστη κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Περιφέρειας σε παρεμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Υπογράψαµε την απόφαση ένταξης και χρηµατοδοτούµε µε 261.000 €, το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ «ΒΟΥΚΟΛΙΑ» Ελάτειας, που θα συµβάλλει στην περιβαλλοντική βελτίωση συνολικά 14,39 στρεµµάτων υποβαθμισμένης περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της βασικής μας επιδίωξης για την πλήρη εξάλειψη των φαινομένων μη αποκατεστημένων ΧΑΔΑ στο σύνολο της Στερεάς Ελλάδας».



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υψηλάντη 1, Λαμία 35100,  Τηλ. 22313 51244     e-mail : grafeiotypou@pste.gov.gr
Κιν : 6974747048