Εορτολόγιο

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Τέλος στα αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας

Τέλος στην έκδοση αυτοκόλλητων σημάτων τελών κυκλοφορίας σκέφτεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σε πρόσφατους υπολογισμούς, βρέθηκε ότι το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ... Ένα ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ημερησία" καταργείται πλέον το σύστημα της ειδοποίησης και τις παραλαβής των σημάτων, αφού εκτός από το μεγάλο κόστος, έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση, αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο και θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία.
Η κομπίνα από τους ιδιοκτήτες Ι.Χ.
Κάποιος που έχει δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα κατέβαλε τα τέλη για το όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και για το άλλο δεν έπαιρνε.
Μετά από 20 μέρες πήγαινε στην εφορία με την απόδειξη καταβολής των τελών του ΙΧ και υποστήριζε πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο.
Έτσι έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρώ και το τοποθετούσε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη.