Εορτολόγιο

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΘΗΒΑ: ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός μετά από αστυνομική καταδίωξη, στην περιοχή της Χασιάς Αττικής
Ο δράστης νωρίτερα είχε προβεί σε κλοπή από οικία στη Θήβα και διέφυγε με το όχημα του ιδιοκτήτη
Συνελήφθη, χθες (23-07-2012) αργά το απόγευμα στη Χασιά Αττικής, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας με την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων του νομού Αττικής, ένας 21χρονος ημεδαπός ROMA, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από οικία καθώς και για κλοπή τροχοφόρου.
Ειδικότερα, χθες περίπου στις 18:30΄ το απόγευμα, ο δράστης εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 40χρονου ημεδαπού στη Θήβα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και τα κλειδιά του Ι. Χ. Ε. αυτοκινήτου του ιδιοκτήτη, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της οικία του και με αυτό διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο παθών αντιλαμβανόμενος την κλοπή ενημέρωσε την Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενεργώντας εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Αστυνομικοί της Β΄ Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το κλεμμένο όχημα, το οποίο κινείτο στην περιοχή Δερβενοχωρίων Βοιωτίας και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο, πλην όμως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει.
Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας ο δράστης στην περιοχή της Χασιάς Αττικής, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς. 
Ο 21χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του δράστη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.