Εορτολόγιο

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη 25χρονος για απάτη και πλαστογραφία στο Σχηματάρι

Ο δράστης χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα και πλαστές πιστωτικές κάρτες, προέβη στην αγορά ειδών κινητής τηλεφωνίας από δύο καταστήματα στο Σχηματάρι και στο Καπανδρίτι Αττικής, αξίας άνω των – 1.000 – ευρώ

Συνελήφθη, προχθές (24-07-2012) το μεσημέρι στο Σχηματάρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, ένας 25χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.


Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε απάτες με την χρήση πιστωτικών καρτών, εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 25χρονο, ο οποίος προχθές το μεσημέρι μετέβη σε κατάστημα ειδών κινητής τηλεφωνίας στο Σχηματάρι και προέβη σε αγορές με την χρήση πιστωτικής κάρτας.


Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και την αποχώρηση του δράστη από το κατάστημα, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για έλεγχο στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.


Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 25χρονος προέβη στις ανωτέρω αγορές χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα και πλαστή πιστωτική κάρτα, χωρίς η απάτη να γίνει αντιληπτή από τους υπαλλήλους του καταστήματος.


Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ταυτότητα και τρεις πιστωτικές κάρτες αλλοδαπών Πιστωτικών Ιδρυμάτων με στοιχεία Καναδού υπηκόου, αμφιβόλου γνησιότητας, οι οποίες θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση.


Τα είδη κινητής τηλεφωνίας, συνολικής αξίας (682,39) ευρώ, που αγόρασε στο κατάστημα του Σχηματαρίου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.


Επίσης στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος την 21-07-2012 προέβη, με τον ίδιο τρόπο, στην αγορά ειδών κινητής τηλεφωνίας, συνολικής αξίας (489.90) ευρώ, από κατάστημα της ίδιας εταιρείας στο Καπανδρίτι Αττικής, χωρίς και πάλι να γίνει αντιληπτή η απάτη.


Επιπλέον σε βάρος του 25χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 7ου Ανακριτή Αθηνών, για παραβίαση περιοριστικών όρων.


Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (25-07-2012) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.