Εορτολόγιο

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Kαταδικάστηκε και τίθεται σε διαθεσιμότητα...Λέτε να ορχήσανε οι τιμωρίες?

Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Κατά τον ισχύοντα νόμο ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα αλλά και οι βουλευτές του κόμματος δεν έχουν προβεί μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές σε δηλώσεις ή σχόλια για την δικαστική αυτή απόφαση.

Σύμφωνα με τον νόμο, έως ότου παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία. Μέχρι να βγει η οριστική παύση ή αργία του Περιφερειάρχη από τον υπουργό Εσωτερικών, τον κύριο Ραγκούση, θα τον αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, που στην περίπτωση αυτή έχει οριστεί από τον ίδιο, ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης.

Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη, την αργία των έξι μηνών ή του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση Ραγκούση, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης.



Παρέμβαση Γ. Καρατζαφέρη στο zougla radio

Μόνον ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ,ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης παρεμβαίνοντας στο Zougla Radio άφησε σαφέστατες αιχμές για την απόφαση των δικαστών επισημαίνοντας πώς δεν έλαβαν υπ’όψιν τους πώς λίγους μόνον μήνες πριν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 53%. Πρόσθεσε δε ο κ. Καρατζαφέρης πώς οι ψηφοφόροι οι οποίοι επέλεξαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν πλήρως ενήμεροι για την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περιφερειάρχης και άρα ως πολίτες τοποθετήθηκαν. Ο κ. Καρατζαφέρης μάλιστα υπενθύμισε μία ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου, « Μόνος ένορκος ο λαός».
Ο κ. Ψωμιάδης αν και του εζητήθη δεν προέβη μέχρι στιγμής σε δήλωση για την δικαστική απόφαση του Εφετείου. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ωστόσο άφησε μία επί πλέον αιχμή κατά τους προέδρους της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας πως αν και ο ίδιος (ο Γ. Καρατζαφέρης» παρενέβη δημοσίως για να στηρίξει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και μάλιστα πριν διεξαχθεί η δίκη της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έπραξε το ίδιο.

Κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ η περιπέτεια αυτή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας θα τον ωφελήσει πολιτικά προσδίδοντας του ακόμη περισσότερη επιρροή στο εκλογικό σώμα αφού, κατά την γνώμη του, η εξέλιξη αυτή τον καθιστά ήρωα στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Αντίθετα, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη άφησαν ακόμη και υπονοούμενα για «… Πρώιμο τέλος της πολιτικής καριέρας του Παναγιώτη Ψωμιάδη».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=289222&cid=6