Εορτολόγιο

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Λες να…

Αναφορά για παρουσία εξωγήινων το '50 δίνει στη δημοσιότητα το FBIΥπηρεσιακό σημείωμα που φιλοξενεί μαρτυρία σύμφωνα με την οποία εξωγήινοι προσγειώθηκαν το 1947 στο Νέο Μεξικό αναρτήθηκε πρόσφατα στη νέα ιστοσελίδα “The Vault” του FBI.

Το σημείωμα τιτλοφορείται “Ιπτάμενοι Δίσκοι” και φέρει την υπογραφή του πράκτορα του FBI, Guy Hottel που ήταν υπεύθυνος του γραφείου της Ουάσινγκτον το 1950. Σε αυτό αποκαλύπτει ότι ένας ανακριτής της αμερικανικής αεροπορίας είχε δηλώσει σ' έναν ειδικό πράκτορα του FBI ότι “τρεις φερόμενοι ιπτάμενοι δίσκοι ανακαλύφθηκαν στο Νέο Μεξικό”. Η υπηρεσία λογόκρινε τα ονόματα και των δύο εμπλεκόμενων.Τα ΑΤΙΑ περιγράφονταν ως “κυκλικά με υπερυψωμένο κέντρο και διάμετρο περίπου 15 μέτρων” και “σε καθένα από αυτά υπήρχαν τρεις ανθρωπόμορφες φιγούρες ύψους μικρότερου του ενός μέτρου”. Τα σώματα, συνεχίζει η περιγραφή, ήταν “ντυμένα με μεταλλικό ένδυμα πολύ καλής ποιότητας”.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη οι ιπτάμενοι δίσκοι βρέθηκαν στο Νέο Μεξικό “εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυβέρνηση είχε εγκαταστήσει ένα πολύ ισχυρό ραντάρ στην περιοχή το οποίο πιστεύεται ότι έκανε παρεμβολές στον μηχανισμό ελέγχου των δίσκων”.

Η πόλη Ρόζγουελ στο Νέο Μεξικό απέκτησε μια ιδιότυπη δημοσιότητα μετά τη δημοσιοποίηση αναφορών ότι ένας ιπτάμενος δίσκος είχε συντριβεί κοντά σε μια στρατιωτική βάση στην περιοχή στις, ή γύρω στις, 2 Ιουλίου 1947. Οι στρατιωτικές αρχές εξέδωσαν τότε ένα δελτίο τύπου που ξεκινούσε ως εξής: “Οι πολλές φήμες αναφορικά με τον ιπτάμενο δίσκο έγιναν χθες πραγματικότητα όταν ο αξιωματικός ... είχε την τύχη να γίνει κάτοχος ενός δίσκου”. Ωστόσο 24 ώρες αργότερα ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο “ιπτάμενος δίσκος” ήταν στην πραγματικότητα ένα αερόστατο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.