Εορτολόγιο

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Άσκηση της Πυροσβεστικής στην βιομηχανία πυρομαχικών Extraco στην Τανάγρα

«Κάθε φορά γίνεται εκπαίδευση σε όλες τις υπηρεσίες και η άσκηση προγραμματίζεται από τους διοικητές των υπηρεσιών του Σώματος.. Η συγκεκριμένη άσκηση στην ΕΧΤΡΑΚΟ δεν ήταν τυχαία, όχι μόνο λόγω της φύσης του αντικειμένου της εταιρίας, αλλά κυρίως για να δουν από κοντά τους χώρους οι Πυροσβέστες και οι εθελοντές , καθώς το σενάριο προέβλεπε φωτιά και στο δάσος γύρω από τις εγκαταστάσεις. στο δάσος» μας εξηγεί ο Διοικητής της Π.Υ Οινοφύτων Μ. Κόρδης, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες είχε επισκεφθεί άλλες τέσσερεις φορές την επιχείρηση, προκειμένου να δει από κοντά τα μέτρα της αντιπυρικής προστασίας. « Αν προκύψει κάτι στον χώρο, που απευχόμαστε, θα απαιτηθούν πολλές δυνάμεις εναέριες και επίγειες.
Το γεγονός ότι η ΕΞΤΡΑΚΟ διαθέτει και δικά της οχήματα, είναι πολύ σημαντικό, καθώς μας έχει συνδράμει και σε άλλες περιπτώσεις» επισημαίνει, ευχόμενος και φέτος όλα να πάνε καλά και οι πολίτες να προσέχουν γιατί η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το περιβάλλον κινδυνεύει! Θα ήταν παράλειψη όμως, να μην αναφερθούμε στο σημαντικό έργο των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου, που είναι πάντα παρόντες και στο πλευρό των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Ο Μ. Καπάκας είναι ο Πρόεδρος των Εθελοντικών Δυνάμεων Σχηματαρίου και υπεύθυνος της Ομάδας Εκτάκτων Αναγκών, που δημιουργήθηκαν μετά το 2007 με τις καταστροφικές φωτιές για όλη την Ελλάδα και την περιοχή, όταν ομάδα πολιτών σκέφτηκαν να αυτοοργανωθούν, προκειμένου να παρεμβαίνουν όχι μόνο στις φωτιές αλλά γενικά σε όλες τις έκτακτες ανάγκες. «Είμαστε περίπου 25 εκπαιδευμένα άτομα στην Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών, συμμετέχουμε σε όλες τις δραστηριότητες και δεν πρόκειται να σταματήσουμε καθόλου» τονίζει ο κ. Καπάκας, που μαζί με τους συναδέλφους του φέτος πραγματοποίησαν ασκήσεις σεισμού στα σχολεία της περιοχής.

Στόχος μάλιστα, των Εθελοντών είναι η απόκτηση πυροσβεστικού οχήματος 4Χ4 και γι΄’ αυτό τον λόγο έχουν αποτανθεί σε πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να βρεθούν οι χορηγοί και το όχημα να γίνει πραγματικότητα όχι μόνο για τις περιπολίες αλλά και για οτιδήποτε απαιτηθεί..
Εκείνοι πάντως, που δεν φάνηκαν να ανησυχούν καθόλου, είναι οι δυο Έλληνες ιδιοκτήτες της ΕΞΤΡΑΚΟ, ιδίως ο Ι. Σωτηρίου, Χημικός Μηχανικός, τον οποίο συναντήσαμε και μίλησε με καμάρι για την εταιρία του, τις προσπάθειές τους, τα επιτεύγματα και τους αγώνες τους, κυρίως όμως για τα όσα οφείλουν να παρέχουν για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, ιδιαίτερα όμως των εργαζομένων σε αυτές. Έτσι, μάθαμε πώς ο λόγος που οι εγκαταστάσεις βρίσκονται διάσπαρτες στην τεράστια έκταση είναι για λόγους ασφαλείας…. Η απόσταση εξασφαλίζει τα κτίρια από τυχόν ατύχημα σε κάποιο από τους χώρους, καθώς η επιχωμάτωσή τους εμποδίζει τις εκρήξεις και την εξάπλωση τους.
Η εταιρία λειτουργεί από το 1985 και δραστηριοποιείται στον τομέα των εμπορικών εκρηκτικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται κυρίως σε λατομεία, μεταλλεία και στην κατασκευή δημοσίων έργων, είναι η μεγαλύτερη στην ελληνική αγορά κι έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα στις Βαλκανικές χώρες.
Tanagranews: Η ποιο πάνω ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο Thiva press και μας έκανε εντύπωση η αναφορά που έκαναν στην Εθελοντική ομάδα Σχηματαρίου που ήταν για μια ακόμα φορά στο πλευρό της πυροσβεστικής.
Μπράβο στα παιδιά για την ανιδιοτελή προσφορά τους, μακάρι να τους ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες στο έργο τους!