Εορτολόγιο

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Συνελήφθη δράστης για τη δολοφονική επίθεση στα Ζωνιανά

Το βράδυ της Παρασκευής (15/04) συνελήφθη στην περιοχή της Βούλας, ένας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης εναντίον αστυνομικών, στα Ζωνιανά, που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, το 2007.
Ο 36χρονος συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης από τον Ανακριτή Ρεθύμνου για τη δολοφονική επίθεση, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, να επιβαίνει σε μοτοσυκλέτα, μαζί με έναν 46χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου επίσης εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για απάτες και άλλα αδικήματα.

Πιο συγκερκιμένα, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρεθύμνου, για “απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αστυνομικών (Υπόθεση Ζωνιανών)”, “περί όπλων” και “περί ναρκωτικών”.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα 15 φυσιγγίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 36χρονος ήταν ένας από τους δύο ένοπλους που στις 8 Απριλίου είχαν εισβάλει σε κατάστημα αθλητικών ειδών στη Γλυφάδα και είχαν αποσπάσει περίπου 1.000 ευρώ, ενώ είχε πυροβολήσει μία φορά στην οροφή του καταστήματος για τον εκφοβισμό υπαλλήλων και πελατών.

Υπενθυμίζεται, πως στις 5 Νοεμβρίου 2007, αστυνομική αυτοκινητοπομπή που κατευθυνόταν στα Ζωνιανά, δέχθηκε καταιγισμό πυρών από πολεμικά καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Σοβαρότερα από όλους, είχε τραυματιστεί ο 28χρονος ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, καθώς το βλήμα της σφαίρας τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι και ο οποίος δυστυχώς, παρότι έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια, δεν παρουσιάζει μεγάλα σημάδια βελτίωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.