Εορτολόγιο

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

"Θα μας βρουν απέναντι"

"Θα μας βρουν απέναντι" δήλωσε ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου της Θήβας Χρήστος Κουρούνης λίγες ώρες μετά τις πέντε μορφές συγχωνεύσεων που έθεσε σε διαβούλευση μέχρι τον Ιούνιο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο διοικητής του πολύπαθου νοσοκομείου Θήβας εμφανίζεται αποφασισμένος να αντεπεξέλθει στα λειτουργικά έξοδα παρά την μείωση του προϋπολογισμού στο μισό.
Πέντε μορφές συγχωνεύσεων ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τον Καλλικράτη στην Υγεία. Σύμφωνα με την πρώτη μορφή θα υπάρχει ένας διοικητής για δύο η περισσότερα νοσοκομεία, ενώ η δεύτερη μορφή θα προβλέπει κοινή διοίκηση για δύο ή και περισσότερα νοσοκομεία. Ο τρίτος τρόπος συγχώνευσης θα αφορά συγχώνευση μονάδων στο ίδιο νοσοκομείο, καθώς δεν θα λειτουργούν περισσότερες από μια κλινικές που θα έχουν μικρό αριθμό γιατρών. Η τέταρτη μορφή συγχωνεύσεων προβλέπει συνεργασίες νοσοκομείων, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Και τέλος ο πέμπτος τρόπος προβλέπει τη μετατροπή των μικρών νοσοκομείων σε κέντρα υγείας.
Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται υπ’ ατμόν για την διατήρηση των νοσηλευτικών Ιδρυμάτων τους αλλά και οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας έχουν ήδη προαναγγείλει κινητοποιήσεις κάνοντας λόγο για διάλυση του ΕΣΥ.
Όσοι επιδιώξουν την συγχώνευση του νοσοκομείου της Θήβας θα μας βρουν απέναντι τόνισε μέσα από το σταρ ο νέος διοικητής Χρήστος Κουρούνης. «Θα βλέπαμε θετικά μόνο την κατάργηση κλινικών ή μονάδων που δεν έχουν ανταπόκριση στο κοινό τόνισε.»
Το νοσοκομείο της Θήβας σύμφωνα με τον νέο διοικητή διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά. Ωστόσο εμφανίζεται αποφασισμένος να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα παρά την μείωση του προϋπολογισμού στο μισό.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας Λοβέρδος απειλεί πως οι διοικητές που δεν έπιασαν τους στόχους του προϋπολογισμού θα δουν την πόρτα της εξόδου.