Εορτολόγιο

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σύλληψη για κροτίδες και βεγγαλικά

Στα χέρια των Αστυνομικών της Ασφάλειας Θήβας, έπεσε 30χρονος με 1.600 κροτίδες μεγάλου μεγέθους, 500 φωτοβολίδες, 16 βεγγαλικά, ένα πιστόλι κρότου, 600 φυσίγγια για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 118 φυσίγγια κρότου και 21 αναισθητικά σπρέι!!!
Ο Διοικητής της Ασφάλειας Θήβας Ν. Τρικαλίτης, επισημαίνει για άλλη μια φορά τους κινδύνους που ανακύπτουν από την χρήση των βεγγαλικών και των κροτίδων προς όλους, ιδιαίτερα όμως προς τους γονείς, καθώς πολλά έχουν δεί τα μάτια του σε αυτού του είδους ατυχήματα, με θύματα μικρά παιδιά.
«Θέλω να παρακαλέσω τους γονείς να απαγορεύσουν στα παιδιά τους να έχουν και να χρησιμοποιούν κροτίδες. Υπάρχουν στο παρελθόν πάρα πολλά ατυχήματα με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς» υπογραμμίζει ο κ. Τρικαλίτης, δηλώνοντας πως «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό και οι παραβάτες θα τιμωρούνται»..
Εκτός από το «έθιμο» των κροτίδων όμως, κάποιοι επιτήδειοι προβαίνουν και σε άλλο, την ζωοκλοπή δηλαδή, όχι μόνο για πούλημα, αλλά και για τζάμπα φάγωμα…
Έτσι, η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας φέτος, εκπόνησε ειδικό σχέδιο, τόσο από τα Τμήματα Ασφαλείας του Νομού όσο και από τις ομάδες ΟΠΚΕ, διενεργώντας ελέγχους και περιπολίες για την επιτήρηση των ποιμνιοστασίων στην ευρύτερη περιοχή, θεωρώντας όμως αναγκαία την συνεργασία των ιδιοκτητών για την πρόληψη και την καταστολή των ζωοκλοπών.
«Θέλω να παρακαλέσω τους κτηνοτρόφους να ενημερώνουν τις υπηρεσίες μας, ιδίως μέχρι το Μ. Σάββατο, για τυχόν ύποπτα οχήματα και άτομα που βρίσκονται κοντά στα ποιμνιοστάσια τους» υπογραμμίζει ο Διοικητής της Ασφάλειας Θήβας, υπενθυμίζοντας περιστατικά άλλων χρόνων, που δεν έχουν συμβεί φέτος και εύχεται να μη συμβούν!!!

thiva-press.blogspot.com