Εορτολόγιο

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τα χάλια μας τα μαύρα….

Τσίπρας: Ντροπή οι σκηνές που θυμίζουν Κατοχή

"Ντροπή για τη χώρα" χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν -την Τετάρτη- έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών.

Κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Έγιναν ουρές και σηκώθηκαν τα χέρια, μιλιούνια ο κόσμος για να πάρει μια σακούλα με ντομάτες ή ζαρζαβατικά. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας το 2013".

"Είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, την περίοδο της Κατοχής", πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους τόνισε ότι ήρθε η ώρα "να σταματήσει ο φόβος", επισημαίνοντας ότι "δεν έχουμε να δούμε τίποτα χειρότερο απ’ αυτό στο οποίο μας έχουν οδηγήσει. Τίποτα χειρότερο από τις εικόνες των εξαθλιωμένων να συνωστίζονται για μια σακούλα με ζαρζαβατικά στο κέντρο της Αθήνας".

Οι εικόνες στα διεθνή ΜΜΕ


Το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες με τις εκατοντάδες των πολιτών να συνωθούνται για μία σακούλα με ντομάτες ή πράσα...

Η βρετανική εφημερίδα Guardian επέλεξε ως φωτογραφία της ημέρας την εικόνα με τα υψωμένα χέρια που περιμένουν μία σακούλα, ενώ σειρά φωτογραφιών με στιγμιότυπα από τις ουρές δημοσίευσε και το Reuters.

Το γερμανικό Focus τόνισε: "Πλήθος άποροι Αθηναίοι ορμούν σε φρούτα και λαχανικά. Περισσότεροι από 5.000 άποροι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο επί ώρες για πάρουν μερικά κιλά φρούτα ή λαχανικά".

"Μάχη για ντομάτες και πράσα" αναφέρει το Spiegel, συμπληρώνοντας: "Οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων μοίρασαν σε λιγότερο από 2 ώρες 50 τόνους οπωροκηπευτικά σε εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους".

Πηγή