Εορτολόγιο

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οι «νονοί» και τα «βαφτίσια» των εισαγόμενων σε…ελληνικά!Link από φίλο αναγνώστη.
 
«Ε, λοιπόν παιδιά η κοροϊδία και τα ʽβαφτίσιαʼ πάνε σύννεφο στην ελληνική αγορά. Μόνο οι αρμόδιοι δεν βλέπουν τίποτα. Πάνε εκεί κοντά στις γιορτές του Πάσχα και κάνουν μερικούς ελέγχους για δήθεν ελληνοποιήσεις στα αμνοερίφια κι αυτό. Όλη την υπόλοιπη χρονιά τι γίνεται; Να σας ως εγώ τι γίνεται, έρχονται οι επιτήδειοι και βαφτίζουν το κρέας ψάρι και το πουλάνε όσο θέλουν και πληρώνετε εσείς…».

Εντάξει ο αγρότης που τα έλεγε αυτά μπορεί να μην είχε αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια του, αλλά μάλλον ήξερε καλά τι έλεγε. Έλεγε αυτά που η «πιάτσα» συζητά, που είναι βρε παιδί μου κοινό μυστικό, αλλά που κανείς «αρμόδιος» δεν κάνει τίποτα για να αποδείξει όχι μόνο του λόγου το αληθές, αλλά να «ξεκάνει» και του λόγου το αληθές…
Το ζήτημα των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων είναι αναμφίβολα τεράστιο ζήτημα που κατά καιρούς μπαίνει στην ατζέντα των αρμοδίων υπουργείων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ανακοινωθεί μετά βαϊων και κλάδων, κάποιο καίριο χτύπημα στα κυκλώματα που θησαυρίζουν εις βάρος του καταναλωτή. Πουλώντας τα εισαγόμενα προϊόντα ως ελληνικά και στην ανάλογη τιμή βεβαίως.
«Για δείτε φέτος», συνέχισε ο συμπαθής βιοπαλαιστής, «έχουμε τεράστιο πρόβλημα με την παραγωγή αχλαδιών. Οι καύσωνες του περσινού καλοκαιριού έχουν ʽτραυματίσειʼ τα δέντρα και η παραγωγή θα είναι εξαιρετικά μικρή. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι υπεύθυνοι. Τι θα κάνουν όμως αν παντού συναντήσουν αχλάδια ελληνικής παραγωγής; Θα προβληματιστούν και θα πουν μα βρε παιδί μου οι παραγωγοί έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα, τι στην ευχή γίνεται; Όχι βέβαια. Θα πάνε παρακάτω και σκασίλα τους για τις τιμές κ.τ.λ. Μόνον εμάς θα βρίζει ο κόσμος και με το δίκιο του γιατί δεν ξέρει…»
Ο κόσμος δεν ξέρει, οι υπεύθυνοι δεν κάνουν τι δουλειά τους, τότε πως μπορεί κανείς να περιμένει ότι κάποτε η αγορά θα μπει σε μια τάξη;