Εορτολόγιο

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τις νέες καθυστερήσεις που προανήγγειλε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ στην εφαρμογή του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πριν λίγες μέρες ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης επιχείρησε ανεπιτυχώς, να πείσει την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι δεν υφίστανται καθυστερήσεις και παλινωδίες στο κυβερνητικό έργο του ΥΠΕΚΑ, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Επερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, μόλις χτες, στην ομιλία του στην Εκδήλωση του ΣΕΒ, αποπειράθηκε να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», επιρρίπτοντας την πέτρα του αναθέματος στην «απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία» και τις τράπεζες.

Σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο συγκυρία, δεν κρίνεται η –ούτως ή άλλως- καταβαραθρωμένη αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, οι προθέσεις της και η ικανότητά της να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Κρίνονται το μέλλον του τόπου και οι ευκαιρίες για ουσιαστική ανάταξη της οικονομίας μας.

Και η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να δώσει ανάσα στον κατασκευαστικό κλάδο, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».