Εορτολόγιο

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1/1/2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που θα δουν άμεσα φουσκωμένους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Με τις αποφάσεις της, η -κατά τα άλλα- «πράσινη» κυβέρνηση, επιδοτεί την υψηλή κατανάλωση και τους λίγους έχοντες, ενώ τιμωρεί τους πολλούς που αδυνατούν να πληρώσουν τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακόμα και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που δημιούργησε η κυβέρνηση ως «φερετζέ» για να κρύψει το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους αδύναμους συμπολίτες μας, δεν λειτούργησε, αφού οι ενδιαφερόμενοι υπολείπονται σημαντικά του στόχου των 1,2 εκ. νοικοκυριών που έθεσε η ίδια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Από την άλλη, οι όποιες μειώσεις για τους εμπορικούς καταναλωτές προβλέπονται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των τιμολογίων, αντισταθμίζονται πλήρως από τον αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την τεράστια αύξηση του τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει επιβάλει αλλεπάλληλες έμμεσες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ σε ένα μόλις χρόνο διακυβέρνησης, αποδεικνύοντας εμπράκτως με ποιο τρόπο τηρεί τις εξαγγελίες της για «πάγωμα» των λογαριασμών των ΔΕΚΟ.

Η τακτική του εμπαιγμού που ακολουθεί η κυβέρνηση μηδενίζει την αξιοπιστία της και δεν δίνει λύσεις στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πολιτική της για τους  Έλληνες πολίτες».