Εορτολόγιο

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την απόφαση επιλογής του μοντέλου «Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς», σύμφωνα με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, έστω και αργά, αντελήφθη ότι στο πλαίσιο των Κοινοτικών Οδηγιών για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η επιλογή του “Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς” είναι η πλέον συμφέρουσα λύση, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις για την κοινωνία, αλλά και για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Παρά τις αρχικές καθυστερήσεις και παλινωδίες, η κυβέρνηση υιοθετεί τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, που διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν την ένταξη του “Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς” στην οδηγία 2009/72/ΕΚ ως ισοδύναμο μοντέλο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Οφείλει να αντιληφθεί η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερβεί την κρίση, αν η Κυβέρνηση χτίσει, χωρίς μεμψιμοιρίες, στο θετικό έργο που παρέλαβε από την προηγούμενη. Και, βεβαίως, στις προτάσεις που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για την ανάταξη και την ανάπτυξη της Οικονομίας».