Εορτολόγιο

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν…Τόσα πολλά που χαρίζουμε και 32 δις ευρώ!

Γράφει η Κουκίδα
(από το Ποντίκι)
Την ώρα που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περνάει νομοσχέδια σκούπα για νέες περικοπές σε θέσεις εργασίας, μισθούς, συντάξεις και παντός είδους επιδόματα, περνάει και άλλα που χαρίζουν δισεκατομμύρια στους μεγαλο- oφειλέτες του δημοσίου.

Στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, εκτός από τις συρρικνώσεις παντός είδους υπάρχει και μια ωραιότατη παράγραφος που προβλέπει την διαγραφή των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλονται στο δημόσιο από τις ελλειμματικές εταιρίες.

Βέβαια τα χρήματα έφυγαν από την τσέπη του φορολογούμενου και φαγώθηκαν από τις ελλειμματικές και καταχρηστικές διοικήσεις δεκαετιών και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Γιατί; Επειδή, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός οικονομικών, είναι πλέον ληξιπρόθεσμα χρέη και χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»!

Περιττό να σας υπογραμμίσουμε ότι τόσο καιρό, και προ αλλά και μετά την υπογραφή του μνημονίου, τα χρήματα αυτά...
...συμπεριλαμβάνονταν στους εισπρακτικούς στόχους. Μάταια οι υπηρεσιακοί παράγοντες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να εισπραχθεί. Ο πρωθυπουργός, τόσο προεκλογικά όσο και πριν από μερικές εβδομάδες, επαναλάμβανε το μάντρα ότι «λεφτά υπάρχουν». Και εννοούσε τις ανύπαρκτες εισπράξεις.

Από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι ακόμα και οι δικοί του σύμβουλοι, είχαν προειδοποιήσει και εγγράφως τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα, όμως ο ίδιος, ακόμα και ένα χρόνο μετά επέμεινε να συμπεριλαμβάνει το ποσό στον σχεδιασμό του, παραπλανώντας τους ομολόγους του, τους πολίτες, ακόμα και την τρόικα.

Η φορολογική συνείδηση που ανεμίζει ως σημαία της διαφάνειας η κυβέρνηση πάει περίπατο και με την βούλα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύθηκε ότι θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των εταιριών που χρωστάνε τα 32 δισεκατομμύρια και που τους χαρίστηκαν εν μια νυκτί.

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτά τα χρήματα δεν βγήκαν από την τσέπη του υπουργού οικονομικών ή του πρωθυπουργού, αλλά από την δική μας. Και βέβαια από την δική μας θα ξαναβγούν ώστε να καλύψουν την μαύρη τρύπα της χαριστικής αυτής νομοθετικής διάταξης.

Να δούμε πόσες άλλες «καθαρές αρχές» και «κλεισίματα λογαριασμών με το παρελθόν» θα μας υποχρεώσουν να πληρώσουμε ακόμα...

Πηγή: Ποντίκι