Εορτολόγιο

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ένας ο νεκρός τελικά στο ατύχημα με το άρμα που ανετράπη.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο χειριστής άρματος μάχης, το οποίο ανατράπηκε νωρίς το πρωί σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας ενώ κατευθυνόταν ως μέλος φάλαγγας από το τάγμα στην Αυλώνα προς το λιμάνι του Ωρωπού προκειμένου να συμμετέχει στην αεροναυτική άσκηση "Καταιγίδα - Ηνίοχος".

Η φάλαγγα με τα τεθωρακισμένα έφυγε το πρωί από το 575 τάγμα πεζοναυτών στην Αυλώνα και κατευθυνόταν προς το λιμάνι.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, περίπου στις έξι το πρωί το τεθωρακισμένο άρμα ανετράπη στο σημείο Συκάμινος, πέφτοντας σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο οδηγός, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.



Σημειώνεται ότι την Τρίτη την άσκηση "Καταιγίδα - Ηνίοχος", με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, που διεξάγεται στο Αιγαίο, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στην Αγία Παρασκευή.

Ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι "την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ."

"Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων.

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα. Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες" σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.


Πηγή