Εορτολόγιο

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής στο Σχηματάρι

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, υπόθεση αρπαγής τριών νεαρών υπηκόων Συρίας, ηλικίας 22, 20, και 19 ετών αντίστοιχα, που έλαβε χώρα προ δεκαημέρου στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 15:00΄το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, μετέβησαν σε αγροτική τοποθεσία στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου εντόπισαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, παράπηγμα μέσα στο οποίο κρατούνταν παράνομα οι τρεις απαχθέντες.


Οι αστυνομικοί βρήκαν τους τρεις υπηκόους Συρίας κλειδωμένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του παραπήγματος και τους απελευθέρωσαν, ενώ ο 52χρονος υπήκοος Πακιστάν που τους επιτηρούσε προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν εντός του παραπήγματος και κατασχέθηκαν ένα ξίφος με λάμα μήκους 43 εκατοστών καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα του 52χρονου συλληφθέντα και των δύο συνεργών του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι τρεις απαχθέντες κρατούνταν στο παράπηγμα από 09-06-2013, ενώ για την απελευθέρωση τους οι δράστες απαιτούσαν από τους γονείς τους στη Συρία, την καταβολή, ως λύτρα, του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ για τον καθένα.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι τρεις υπήκοοι Συρίας, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας, στερούμενοι παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής τους επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο 57χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Πηγή