Εορτολόγιο

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



374 εκδηλώσεις σε 11 Βιβλιοθήκες
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι!
Στην τελική ευθεία η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του FUTURE LIBRARY,  με τη συμμετοχή 103 Βιβλιοθηκών απ΄ όλη την Ελλάδα  και τελικούς αποδέκτες τα παιδιά.
Πανέτοιμες και οι Βιβλιοθήκες της Στερεάς Ελλάδας: Λιβαδειάς, Θήβας, Ορχομενού, Λαμίας, Αταλάντης, Δομοκού, Γαλαξιδίου, Ιτέας, Καρπενησίου, Χαλκίδας,  και Ψαχνών!  Υπάλληλοι και εθελοντές είναι εκεί, από τις 15 Ιουνίου και για ένα ολόκληρο καλοκαίρι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, να υποδεχτούν τους μικρούς αναγνώστες σε ένα αξέχαστο, μοναδικό καλοκαίρι ανάγνωσης και δημιουργικότητας, σε έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, με πλήθος δραστηριοτήτων υπό τον συμβολικό τίτλο «Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος».!

Η κεντρική ιδέα δεν είναι απλώς το χρώμα”, όπως επισημαίνει η Ειρήνη Βοκοτοπούλου, υπεύθυνη για το σχεδιασμό της εκστρατείας, “αλλά η πολυχρωμία που παραπέμπει ευθέως στην πολυφωνία, και την ποικιλία των εκδηλώσεων και εργαστηρίων που καλούνται να οργανώσουν οι βιβλιοθήκες, από την Ιστορία και τη Φυσική μέχρι τη λογοτεχνία και τις Τέχνες, με άξονα τα βιβλία και την ανάγνωση, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα και τη δυναμική τους. Οι δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσουν για τα παιδιά αφετηρία για νέους τρόπους έκφρασης, ψυχαγωγίας, πειραματισμού και προσέγγισης της γνώσης”.
Βασικός στόχος της φετινής καμπάνιας, στην οποία συμμετέχουν 103 Βιβλιοθήκες απ' όλη την Ελλάδα, είναι η γνωριμία και το κτίσιμο μιας ισχυρής, διαχρονικής σχέσης των παιδιών με τις βιβλιοθήκες, ενώ απαντά και στην πραγματική ανάγκη για εκδηλώσεις και δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα για διακοπές ή κατασκήνωση.
Πληροφορίες για τα προγράμματα των Βιβλιοθηκών της Στερεάς Ελλάδας: στις ιστοσελίδες των Βιβλιοθηκών, αλλά και εδώ http://summer.futurelibrary.gr.
Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.