Εορτολόγιο

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αντιπροσωπεία από φορείς της Στερεάς Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Θήβας, κ. Χρήστος Χαρατσής, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα 30 Μαΐου 2013 με την διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε κυρία Γεωργία Κωτίδου.
Στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παραμονής της έδρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης  του Ο.Α.Ε.Ε στην Λαμία και του παραρτήματος των ιδιόκτητων γραφείων του Ο.Α.Ε.Ε στην Θήβα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε στην Αθήνα, παρόντων του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, του Περιφερειάρχη  κ. Κλέαρχου Περγαντά, των κ.κ. Βουλευτών Μακρή, Κουτσογιαννακόπουλου, Σταυρογιάννη, Κυριακάκη, Μπασιάκου και Σταθά.

Επίσης παραβρεθήκαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Φθιώτιδος κ. Διαμαντάρας, Βοιωτίας κ. Αγνιάδης  και ο Αντιπρόεδρος Ευβοίας κ. Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Θήβας κ. Ηλίας Πέτραινας , οι πρόεδροι των Ο.Ε.Β.Ε Φθιώτιδος κ. Λούκας, Ευβοίας κ. Θαλάσσης, Αταλάντης κ. Σαμαράς και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Ευβοίας κ. Ντεγιάννης.
   Μετά τις τοποθετήσεις του κου  Διαμαντάρα, προέδρου Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, και του κ. Λούκα, προέδρου της Ο.Ε.Β.Ε Φθιώτιδος, για το επίμαχο θέμα της παραμονής της περιφερειακής έδρας του Ο.Α.Ε.Ε στην Λαμία και την αναγκαιότητα αυτής, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε Θήβας, και εξήγησε την επιτακτική ανάγκη της παραμονής των γραφείων του τμήματος του Ο.Α.Ε.Ε στην Θήβα.
Ο κύριος Χαρατσής εξήγησε τους λόγους  της παραμονής των γραφείων, εξηγώντας ότι αυτά είναι ιδιόκτητα, λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και το κλείσιμό τους δεν θα αποτελέσει οικονομικό όφελος.
Επίσης ο πρόεδρος δήλωσε: «Τα γραφεία του ΟΑΕΕ Θήβας εξυπηρετούν τον Δήμο Θηβαίων, τον τρίτο σε πληθυσμό δήμο της περιφέρειας, τον Δήμο Τανάγρας, τον Δήμο Αλιάρτου, την περιοχή Δερβενοχωρίων, τις Ερυθρές και η αρμοδιότητα του φτάνει έως τον Κορινθιακού Κόλπο. Το δε έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους ασφαλισμένους είναι σημαντικό και αναγκαίο».
Η Διοικητής του ΟΑΕΕ κυρία Γεωργία Κωτίδου, απάντησε στα ερωτήματα που της τέθηκαν, ότι γίνεται ένας σχεδιασμός συγχωνεύσεων, χωρίς οικονομικούς όρους και ότι εκτελεί πολιτικές εντολές.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Θήβας, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Οικονομικών ,Κο Σταικούρα, δήλωσε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη και τα ρίσκα που αναλαμβάνουν, επενδύοντας στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων από το κλείσιμο των γραφείων του ΟΑΕΕ και ότι τα αποτελέσματα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μόνο δεινά θα επιφέρουν, ότι συνέβη και με το Φ.Π.Α και τόνισε ότι μετά την οικονομική εξαθλίωση που ζήσαμε τώρα ζούμε και την κοινωνική.
Ο κ. Υφυπουργός αφού άκουσε όλες τις απόψεις και τις συμαντικές παρεμβάσεις των κ.κ. Περγαντά, Θαλλάση, Μπασιάκου, Σταθά, Αγνιάδη, Κωτίδου, ζήτησε να έχει τον τελευταίο λόγο μετά τον σχεδιασμό και πριν την απόφαση.
Στο τέλος, παραδόθηκαν από όλους του φορείς τα ψηφίσματα, από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας με την υπογραφή του Αντιπερ/χη κ. Γεωργίου Μουλκιώτη, από τον Δήμο Θηβαίων διά του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Πέτραινα και από την ΟΕΒΕ Θήβας, από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χαρατσή.
Συνάδελφοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, ενεργοί ή συνταξιούχοι, ΤΙΠΟΤΑ δεν μας χάρισε κανείς. Πρέπει να απαντήσουμε με αγώνες στην απαξίωση, οικονομική και κοινωνική στην οποία έχουμε οδηγηθεί και με αγώνες να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.

Για την ΟΕΒΕ  ΘΗΒΑΣ

Ο Πρόεδρος

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ