Εορτολόγιο

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Άγρια δολοφονία ζευγαριού στο Αλιβέρι

Στη θέα ενός άγρια δολοφονημένου ζευγαριού στο Αλιβέρι Εύβοιας, βρέθηκαν χθες βράδι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, μετά από τηλεφώνημα της κόρης των θυμάτων στο Α.Τ. Αλιβερίου που τους αναζητούσε χωρίς ανταπόκριση από το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξοχική κατοικία του ζευγαριού, στην Ακτή Νηρέως, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όπου μετά από έρευνα εντόπισαν την 54χρονη γυναίκα στην πίσω αυλή του σπιτιού, φέροντας χτυπήματα από βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι.
Εισερχόμενοι στην κλειδωμένη και χωρίς ίχνη παραβίασης οικεία βρήκαν νεκρό και τον 56χρονο σύζυγο, ο οποίος πέραν των δυνατών χτυπημάτων που υπέστη στο κεφάλι έφερε και σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.


Το κίνητρο του εγκλήματος δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί και παρά την απουσία ιχνών παραβίασης ή αναστάτωσης της οικείας, οι αστυνομικές αρχές που συνεχίζουν την έρευνα με συνεχείς προσαγωγές, δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο της ληστείας.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης:
Σε πλήρη εξέλιξη ευρείες αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση διπλής ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού και της 54χρονης ημεδαπής συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί Χθες (01-06-2013) περίπου στις 22:30΄ το βράδυ, στην οικία τους στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος
Ειδικότερα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου η κόρη του ανωτέρω ζευγαριού , η οποία διαμένει στην Αθήνα και εξέφρασε την ανησυχία της για την σωματική ακεραιότητα των γονιών της, διότι δεν απαντούσαν στις συνεχείς τηλεφωνικές της κλήσεις.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι τόσο η κεντρική είσοδος, όσο και η πόρτα του περίβολου της οικίας ήταν ασφαλισμένες. Οι αστυνομικοί υπερπήδησαν την πετρόχτιστη μάντρα και μετά από έρευνα βρέθηκε αρχικά νεκρή στην πίσω αυλή της οικίας η 54χρονη, σε πρόσθια θέση με τραύματα στο κεφάλι.

Στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός μέσα στο υπνοδωμάτιο της οικίας ο 56χρονος σύζυγός της, σε ύπτια θέση και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έφερε εμφανή χτυπήματα στο κεφάλι και τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό.

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, μετέβη στο σημείο και εξερεύνησε τον χώρο, ενώ επίσης κλήθηκε και μετέβη Ιατροδικαστής.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, προκύπτει περίπτωση εγκληματικής ενέργειας. Δεν διαπιστώθηκε διάρρηξη και αναστάτωση των εσωτερικών χώρων της οικίας, ενώ επίσης δεν έχει, μέχρι τώρα, εξακριβωθεί η αφαίρεση χρημάτων ή αντικειμένων.

Έχει ήδη παραγγελθεί νεκροψία - νεκροτομή των σορών, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και ο χρόνος θανάτου.

Διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη/ών της διπλής ανθρωποκτονίας.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Πηγή.