Εορτολόγιο

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι πλαστογράφοι έφτασαν και στο Σχηματάρι.

Τέλος στη δράση δύο Θηβαίων, ηλικίας 33 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι πλαστογραφούσαν ιατρικές συνταγές και προμηθεύονταν ναρκωτικά χάπια από φαρμακεία, έθεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, χθες (15-02) στις 5 το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό στη Θήβα , οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο φιλαράκια και συνετεράκια, διότι μετά από διενέργεια ελέγχου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
120 ναρκωτικά δισκία στην κατοχή του 33χρονου και 86 ναρκωτικά δισκία στην κατοχή του 34χρονου.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι λίγες ώρες πριν, οι ανωτέρω δράστες είχαν προμηθευτεί, τουλάχιστον τα 146 δισκία από φαρμακείο στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αφού υπέδειξαν πλαστές ιατρικές συνταγές, οι οποίες και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επιπλέον:  30 ναρκωτικά δισκία, ένα μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες, μια κενή ιατρική συνταγή και ένα συνταγολόγιο φαρμάκων του ΙΚΑ.
Στην οικία του 34χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 15 περίπου γραμμαρίων. Επιπλέον, στο πλαίσιο της διεξοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, είχε αφαιρέσει την 01-07-2011 από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Λάρυμνας, το μπλοκ συνταγών για ναρκωτικές ουσίες και τη σφραγίδα ιατρού-παθολόγου και πλαστογραφούσε ιατρικές συνταγές για την προμήθεια ναρκωτικών σκευασμάτων, τα οποία διοχέτευε σε στέκια τοξικομανών της ευρύτερης περιοχής.
Με την κατάσχεση του 50φυλλου μπλοκ συνταγών, αποφεύχθηκε η περαιτέρω προμήθεια ναρκωτικών χαπιών, η οποία υπολογίζεται σε (120) δισκία ανά συνταγή (δηλαδή 6.000 ναρκωτικά χάπια). 
evia news