Εορτολόγιο

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Διακινούσαν ναρκωτικά χάπια από την Ινδία. 64χρονος Έλληνας και 3 Ινδοί οι δράστες.

Εξαρθρώθηκε, χθες το μεσημέρι στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών στη χώρα μας από την Ινδία. Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία, μέσα σε ταχυδρομικά δέματα, και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν ένας 64χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας, ηλικίας 30, 38 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 2.064 ναρκωτικά χάπια.
Η έρευνα της αστυνομίας άρχισε όταν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, εντοπίσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ταχυδρομικό δέμα με τα 713 ναρκωτικά με τελικό προορισμό το Μελισσοχώρι Βοιωτίας.

Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το παρέδωσαν στον 64χρονο παραλήπτη του, επιχειρηματία, στη διεύθυνση της επιχείρησής του στο Μελισσοχώρι.
Στην έρευνα που ακολούθησε στις αποθήκες της επιχείρησης βρέθηκαν επιπλέον (1.350) ναρκωτικά χάπια.
Όπως προέκυψε, την αποθήκη της επιχείρησης την έχει παραχωρήσει, ο 64χρονος, ως πρόχειρο κατάλυμα στους τρεις αλλοδαπούς, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη διαμονή τους στη χώρα μας.
Μετά από συστηματικές αναζητήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν οι τρεις Ινδοί, όπου, κατά τη διάρκεια του ελέγχου τους, βρέθηκε στη κατοχή του 30χρονου ένα όμοιο ναρκωτικό χάπι.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι, οι Ινδοί χρησιμοποιούσαν το όνομα και την ταχυδρομική θυρίδα του 64χρονου για την αποστολή των ναρκωτικών χαπιών από σύνδεσμό τους στην Ινδία, ενώ άλλες τρεις (3) φορές στο παρελθόν είχαν προηγηθεί παρόμοιες ταχυδρομικές αποστολές. Συγκεκριμένα, στις αρχές Αυγούστου του 2011, στα μέσα του Νοέμβρη 2011 και στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2012.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την επόμενη Τετάρτη (29-02-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.
Star Lamias