Εορτολόγιο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ



Η Θηβαϊκή Σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 20:00, το θεατρικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική" .

Δυο γυναίκες, συνταξιδιώτες και ανταγωνιστές στο πιο μαγευτικά τρομακτικό ταξίδι … αυτό της ζωής, αγκαλιάζουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και ανακαλύπτουν την υπέροχη δυνατή ψυχή τους.
Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη μιλάει για την κόρη, τη μητέρα, τη σύντροφο, τη φίλη, μιλάει για τη γυναίκα αλλά δεν είναι μόνο γυναικείο, είναι ένα έργο πορείας προς την ωριμότητα … τη δική σου, τη δική μου, τη δική μας! 



Η Θηβαϊκή σκηνή της ‘Ένωσης Μικρασιατών Θήβας δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 από έναν μικρό και ποικίλο πυρήνα που συνεχώς ανανεώνεται χωρίς να χάνει τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του την μεγάλη αγάπη όλων όσων συμμετέχουν για το θέατρο. Αγάπη που απαιτεί θυσίες, κόπο, αλλά και μεγάλη ικανοποίηση.
Μέσα από αυτή την ομάδα μαθαίνουμε πράγματα όχι μόνο για τα πρόσωπα τα οποία ερμηνεύουμε, αλλά για τα πολλαπλά πρόσωπα του ίδιου μας του εαυτού.
Προσκομίζοντας καθημερινά διδάγματα που αποσκοπούν σε κάτι πολύ απλό να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Γιατί αυτό είναι το υπέροχο δώρο του θεάτρου και της τέχνης, η εσωτερική καλλιέργεια, η αναζήτηση και ο προβληματισμός και χίλια άλλα πράγματα που όλοι μας ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, και την κοινωνική μας θέση μπορούμε , αν το θελήσουμε, να το δεχτούμε ή να το απορρίψουμε.
Αλλά ποιος είναι αυτός που αρνείται μια τόσο μεγάλη κληρονομιά;

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.»
Κάρολος Κουν, 1908-1987, Ο Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης

Οι Συντελεστές της Παράστασης 
Παίζουν με αλφαβητική σειρά :
Καρανίκα Βάσω (Λίζα)
Κουτσοβασίλη Λεμονιά (Καίτη)

Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Αντώνης Φωτιάδης
Σκηνογραφία : Σαπφώ Μακρή
Μουσική Επιμέλεια : Σταμάτης Μπρίκας
Υπεύθυνοι Σκηνής : Μαρίζα Βέκιου, Πένυ Καλαϊτζοπούλου
Αφίσσα - Πρόγραμμα : Σαπφώ Μακρή
Κατασκευή Σκηνικού : TOPLINE Βαλάντης Κρυώνης
Φωτογραφία : Ντέμη Μπόγρη
Φωτισμός : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Μουσική : Σταμάτης Μπρίκας - Αντώνης Φωτιάδης

Σας περιμένουμε
Το Δ.Σ.