Εορτολόγιο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ
 
Ο Σύλλογος φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του, με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, και πιο συγκεκριμένα, με τη Τέχνη της Φωτογραφίας, εγκαινιάζει μια σειρά δραστηριοτήτων που θα απευθύνονται σε παιδιά.
Η πρώτη δράση, με τίτλο: «Γνωριμία με τη Τέχνη της Φωτογραφίας», κατόπιν πρόσκλησης από, και σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Μάιο, στο πλαίσιο δύο (2) απογευματινών συναντήσεων στο χώρο του σχολείου (Δευτέρα 20 & 27 Μαΐου) και θα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου.
 
Στόχος της δράσης αυτής του συλλόγου είναι να εισάγει, με τρόπο ψυχαγωγικό, τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας, οξύνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.
Επίσης, τα παιδιά θα έρθουν σε μια εισαγωγική επαφή με τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, να γνωρίσουν τις δυνατότητες εικαστικής έκφρασης που προσφέρει η Φωτογραφία, και να ανακαλύψουν εκ νέου τον κόσμο – και πιο συγκεκριμένα την πόλη τους - μέσα από το φωτογραφικό φακό.
 
Μετά τιμής,
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστασίου Ειρήνη
 
Μαρία Φουστανελλά