Εορτολόγιο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο:
«Ηλεκτροφωτισμός κοινόχρηστων χώρων με χρήση φωτοβολταϊκών», στη Λαμία, με προϋπολογισμό 100.000,00 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε το έργο με τίτλο: «Ηλεκτροφωτισμός κοινόχρηστων χώρων με χρήση φωτοβολταϊκών», με δικαιούχο τον Δήμο Λαμιέων και προϋπολογισµό 100.000,00 €, το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 -2013».


Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση αυτόνομων φωτιστικών σωμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελ για τον ηλεκτροφωτισμό οδών και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Λαμιέων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών κατά μήκος της οδού Καζαντζίδη και σε καθέτους αυτής, στο υπαίθριο δημοτικό parking επί της οδού Καζαντζίδη, σε αύλειους χώρους σχολείων όπως το 1ο & 4ο Γυμνάσιο, το 16ο Δημ. Σχολείο και σε μεμονωμένα τμήματα του βόρειου τμήματος της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 100.000,00 € για την υλοποίηση ενός έργου ανάπλασης, το οποίο θα καταστήσει την πόλη της Λαμίας πιο φιλική προς το περιβάλλον και θα μειώσει τις απαιτήσεις της για ενέργεια», ενώ τόνισε: «Αξιολογούμε και εντάσσουμε συνεχώς έργα αστικών αναπλάσεων, με τα οποία στοχεύουμε σε σημαντική αναβάθμιση της αισθητικής, της λειτουργικότητας και της βιωσιμότητας των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σκοπός μας είναι να κάνουμε τις πόλεις μας ακόμη πιο φιλικές προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες και φυσικά προς το περιβάλλον».