Εορτολόγιο

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΜΕΤΩΠΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ



Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20-5-2013, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λιβαδειάς, Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, προγραμματισμένη  σύσκεψη για το παρεμπόριο, με την συμμετοχή και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη, των Δημάρχων, Λιβαδειάς Ν. Παπαγγελή, Θηβαίων Σπ. Νικολάου, Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννη,  εκπροσώπου του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, του Παναγιώτη Αγνιάδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και περιφερειακού συμβούλου, Χρήστου Χαρατσή, Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών, Κώστα Παπασπύρου Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, Στεφοπούλου Κικής Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ορχομενού, και εκπροσώπου της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Βοιωτίας.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, για την μέχρι σήμερα πορεία των μέτρων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, επισημάνθηκε η έλλειψη πολιτικής βούλησης, για την ουσιαστική πάταξη του φαινομένου, διότι τα μέτρα που κατά καιρούς προτείνονται και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, δεν υλοποιούνται στην πράξη, παραμένουν ανενεργές και δεν συγκροτούνται ενιαίοι ελεγκτικοί μηχανισμοί με αποφασιστικές αρμοδιότητες,
Σε τοπικό επίπεδο, εκφράστηκε η ομόθυμη βούληση όλων των φορέων, άσχετα με τις ενέργειες της πολιτείας,  οι προσπάθειες να συνεχιστούν, παρά την έλλειψη προσωπικού,  με τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, με συμμετοχή της δημοτικής αστυνομίας, υπηρεσιακών παραγόντων του Τμημ. Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περ. Ενότητας Βοιωτίας και της ΕΛ. ΑΣ, ενώ οι προτάσεις των φορέων, για πρακτικά ζητήματα που θα σπάσουν την γραφειοκρατική αντιμετώπιση του φαινομένου, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο.
ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ