Εορτολόγιο

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

A N A K O I N Ω Σ Η



Ο Δήμος Τανάγρας για την αντιπυρική περίοδο 2013: Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών

Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή όλων των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην προστασία του φυσικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.
Λαμβάνοντας υπόψη και την 1/2013 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός χώρων για την χρήση πυρός» όπου αναφέρει τις προληπτικές δράσεις που –επιβάλλεται –να αναληφθούν , με σκοπό την μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, γνωρίζουμε στους δημότες κάτοικους του Δήμου μας ότι  από 01/05/2013 έως 31/10/2013 απαγορεύεται αυστηρά για οποιοδήποτε λόγο, το άναμμα της φωτιάς χωρίς την έγγραφη άδεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σε διαφορετική περίπτωση, κινούνται διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο (άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα).

Επιπλέον, παρακαλείσθε:
·      Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προβείτε στον άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων σας καθώς και στην αποψίλωση των χόρτων.
·      Να μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε στην ύπαιθρο
·      Να αποφεύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
·      Να μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των χώρων που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Όπως γνωρίζουμε όλοι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι μεγάλος με απρόβλεπτες συνέπειες. Για αυτό  λοιπόν παρακαλούμε  όλους εσάς να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα για την πρόληψη ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2013  ώστε να αποφύγουμε την καταστολή της πυρκαγιάς με ότι αυτό θα συνεπάγεται.
Όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δήμος)  είμαστε  συντονισμένοι , με σκοπό –κατά κύριο λόγο - την πρόληψη αλλά και την άμεση αντιμετώπιση πιθανής πυρκαγιάς.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε κάποια εστία πυρκαγιάς, παρακαλείσθε για την άμεση ενημέρωσή μας (τηλ. Επικοινωνίας: 6974848382), τη βοήθεια σας και την προσοχή σας, προκειμένου να περάσουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ