Εορτολόγιο

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Λουκέτα στα μαγαζιά ...αναδρομικά τέλη από το Δήμο Τανάγρας

Τις τελευταίες μέρες, οι επαγγελματίες με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι σε απόγνωση από το μπουγιουρντί που τους ήλθε με αναδρομικά τέλη που πρέπει να πληρώσουν στο Δήμο Τανάγρας, σε εποχές που κυνηγάνε τον πελάτη με το τουφέκι και κάποια από αυτά να έχουν ήδη βάλει λουκέτο!
Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, επέβαλε τα αναδρομικά τέλη χωρίς να λάβει υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των επαγγελματιών, κάτι που όμως οι Δημοτικοί Άρχοντες που ασκούν την πολιτική, θα πρέπει να το λάβουν και να βρουν τρόπο να διευκολύνουν με κάποιες ρυθμίσεις τους επαγγελματίες ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν, διότι "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".

Με αφορμή τα αναδρομικά τέλη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Μαυράκης, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με αίτημα να συζητηθεί το θέμα από την ολομέλεια ώστε να βρεθεί μια λύση. Η επιστολή έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέρπη Γεώργιο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Δήμαρχο Τανάγρας κ. Γεωργίου Ευάγγελο
2. κ. Κυριάκου Παναγιώτη
3. κ. Ξένο Ευάγγελο
4. κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
5. Εμπορικό Σύλλογο Δηλεσίου
6. Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με την ειδοποίηση που έλαβαν από το Δήμο για την άμεση καταβολή οφειλών, τους αναφορικά με το τέλος υπέρ του δήμου,
 και με δεδομένα
• Την απουσία της Διοίκησης του Δήμου από τις αποφάσεις και τις διαδικασίες, σε ένα τόσο σημαντικό για τους επαγγελματίες θέμα.
• Τη μη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της αναδρομικής είσπραξης του δημοτικού φόρου, εάν και το πρόβλημα αυτό προϋπήρχε της ανάληψης των καθηκόντων μας που έγινε τον Ιανουάριο του 2011.
• Τον αιφνιδιασμό των επαγγελματιών.
• Την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες επιχειρήσεις στo Δήμο Τανάγρας, με άμεσο κίνδυνο για λουκέτα, κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην αγορά του Δήμου μας.
• Τους λαθεμένους χειρισμούς σε  βάρος των επαγγελματιών.
• Τη δυνατότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζει ως κυρίαρχο πολιτικό όργανο προς όφελος των δημοτών.
• Την πεποίθηση ότι η ρύθμιση των οφειλών θα αποβεί συμφέρουσα για το Δήμο, αφού στην παρούσα συγκυρία αποτελεί τον μοναδικό τρόπο είσπραξης των χρωστούμενων,
προτείνεται

1. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριληφθεί στα θέματα η εν λόγω ρύθμιση οφειλών, ώστε να ενημερωθεί αναλυτικά το Σώμα για τους λόγους που οδήγησαν στη συσσώρευση των οφειλών και
2. Να εξαντληθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε δυνατότητα ευνοϊκής αντιμετώπισης προς όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με όρους και προϋποθέσεις που θα αποφασιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου.

22-04-2013
Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Λάζαρος Μαυράκης
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τανάγρας


Πηγή